Οι Γλυκές Αλχημείες μαζί με την "Καθημερινή της Κυριακής".
Κομμάτια: 30 Προετοιμασία - Παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα
Κομμάτια: 30 Προετοιμασία - Παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα
Υλικά
- 30 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση).
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη. Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση).
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη. Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου