Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Μάφιν μπανάνα



Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο: 35'
Υλικά για 8 - 10 μαφιν:
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 6 - 8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.

Χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τις μπανάνες. Μοιράζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφιν (ή σε χάρτινες) και ψήνουμε για 35 λεπτά.


http://www.kathimerini.gr/873944/article/gastronomos/syntages/mafin-mpanana

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου