Tazza Di Vita
Αγγούρι, χυμός lime, σόδα και gin είναι όλα συστατικά ενός υπέροχου καλοκαιρινού cocktail. Αυτό όμως, που κάνει το Tazza Di Vita μοναδικό, είναι η γλυκόπικρη γεύση του γλυκού σισιλιάνικου λικέρ Averna Amaro. Το «ποτήρι γεμάτο ζωή» (όπως είναι στα ελληνικά το όνομά του cocktail) είναι εξαιρετικό για να συνοδεύσει το brunch σας ή για να σας κρατήσει συντροφιά ένα ζεστό απόγευμα.• ¼ του ποτηριού ψιλοκομμένο αγγούρι• 2 φυλλαράκια μέντας
• Μια κοφτή κουταλιά απλό σιρόπι
• 2 δόσεις Averna Amaro
• Μισή δόση Gin
• ¼ φρέσκο χυμό lime
• Σόδα
Προσθέστε στο shaker την μέντα, το αγγούρι και το σιρόπι. Βάλτε σιγά σιγά το Averna, το gin και το lime και γεμίστε με πάγο. Ανακινείστε καλά και σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Συμπληρώστε τη σόδα και γαρνίρετε με μέντα και μια φέτα αγγούρι.

Bellini
Δεν θα γινόταν φυσικά, να απουσιάζει από τη λίστα μας αυτό το βασισμένο στο prosecco cocktail, που ανακαλύφθηκε στο Harry's Bar στη Βενετία. Αυτή η εποχή είναι και η καταλληλότερη για να απολαύσετε ένα Bellini. Είναι η εποχή των ροδάκινων και ένα ποτό με χρώμα ροζ-πορτοκαλί και ανθρακούχο είναι ιδανικό για την παραλία.• 1,5 δόση φρέσκο χυμό ροδάκινο
Δεν θα γινόταν φυσικά, να απουσιάζει από τη λίστα μας αυτό το βασισμένο στο prosecco cocktail, που ανακαλύφθηκε στο Harry's Bar στη Βενετία. Αυτή η εποχή είναι και η καταλληλότερη για να απολαύσετε ένα Bellini. Είναι η εποχή των ροδάκινων και ένα ποτό με χρώμα ροζ-πορτοκαλί και ανθρακούχο είναι ιδανικό για την παραλία.• 1,5 δόση φρέσκο χυμό ροδάκινο
• 1 δόση παγωμένο prosecco
Αναμίξτε τον χυμό ροδάκινου και το prosecco σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και γαρνίρετε με μια φέτα ροδάκινο.

Remnants of Summer
Το αγαπημένο ποτό των Ιταλών Bartender, το αρωμάτικό Fernet-Branca έχει από μόνο του μια πολύ δυνατή γεύση. Συνδυασμένο με αγγούρι, λικέρ maraschino, χυμό lime, αφρώδες κρασί και τεκίλα φτιάχνει ένα ισορροπημένο καλοκαιρινό ποτό.
• 2 φέτες αγγούρι
• ¾ φρέσκο χυμό λεμονιού
• ¾ φρέσκο χυμό λεμονιού
• 1/2 λικέρ Maraschino
• 1,5 τεκίλα
• 1/3 Fernet-Branca
• 1 αφρώδες κρασί
Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αγγούρι, το lime και το λικέρ maraschino. Προσθέστε και τα υπόλοιπα συστατικά και βάλτε πάγο. Ανακινείστε πολλές φορές και σουρώστε σε ένα παγωμένο μεγάλο ποτήρι με πόδι. Γαρνίρετε με μια φέτα αγγούρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου