Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Cheesecake πεπόνι




Υλικά για 10-12 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες

Υλικά-250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
-80 γρ. βούτυρο λιωμένο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
-500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
-200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-500 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
-12 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
-1/2 πεπόνι Κρήτης
Για το ζελέ πεπόνι
-1/2 πεπόνι Κρήτης
-40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-6 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
Eκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 24 εκ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο υγρό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Χτυπάμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα τυριού-ζάχαρης, τη σαντιγί, το μείγμα κρέμας-ζελατίνας και το πεπόνι. Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Ετοιμάζουμε το ζελέ πεπόνι: Πολτοποιούμε το φρούτο στο μούλτι. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε το μισό από το πολτοποιημένο πεπόνι μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζελατίνα, αφού τη στύψουμε να φύγει το πολύ νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό του φρούτου. Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα.


Related Posts:

  • Ποια μπυρα να διαλέξω; Lager, Pilsner, Ale, Weiss... Οι λέξεις μοιάζουν «κινέζικες» κι ας έχουν να κάνουν με το γνωστό μας ποτήρι δροσερής, απολαυστικής μπίρας. Τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις μπίρες και τι στις τιμές τους; Πώς να διαλέξουμε… Read More
  • 8 τρόποι να φάτε κεράσια αλλιώς Βρίσκονται στην εποχή τους, αποτελούν ιδανικό σνακ, είναι δροσερά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, πέραν του κλασικού, προκειμένου να μπουν περισσότερο στη διατροφή μας. Οι … Read More
  • Σορμπέ λεμονιού και ούζου ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:5' Έτοιμο σε:20' Χρόνος αναμονής:6 ώρες Διαδικασία Για το σορμπέ λεμονιού: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα τ… Read More
  • Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα Υλικά για 4 άτομα Υλικά-1 πακέτο σπαγγέτι-4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα-4 αβγά-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο-1 κουτ. σούπας βούτυρο-αλάτι, πιπέρι Eκτέλεση Bράζουμε αρκετό … Read More
  • Παγωτό βερίκοκο Το καλοκαιράκι καλά κρατεί κι εμείς το ρίχνουμε στα παγωτά! Όσο λοιπόν ακόμα βρίσκουμε βερίκοκα, ας τα κάνουμε και παγωτό. Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:10' Έτοιμο σε:30' Χρόνος… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου