προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 1 ώρα, Παρασκευή: 30΄ Κόστος: 2,50 €
Υλικά (για 850 γρ.)
500 γρ. νερό 200 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% κακάο
500 γρ. νερό 200 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% κακάο
Διαδικασία
Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οσο ζεσταίνεται το μείγμα, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το κακάο. Μετράμε με θερμόμετρο πότε η θερμοκρασία θα ανέβει στους 70° C και αποσύρουμε το σοκολατένιο σιρόπι από τη φωτιά.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο σοκολατένιο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.
Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οσο ζεσταίνεται το μείγμα, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το κακάο. Μετράμε με θερμόμετρο πότε η θερμοκρασία θα ανέβει στους 70° C και αποσύρουμε το σοκολατένιο σιρόπι από τη φωτιά.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο σοκολατένιο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου