Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Γιατί τα καλά μπαρ ψεκάζουν το ποτήρι μπύρας με νερό;



Έχετε παρατηρήσει σε κάποια μπαρ ένα μικρό σύστημα που χρησιμοποιεί ο μπάρμαν για να ξεπλύνει το ποτήρι σας πριν σας σερβίρει την μπύρα;
Το ονομάζουν star sink και καθώς πιέζει το χείλος του ποτηριού προς τα μέσα, αυτό ψεκάζει ατμό μέσα του. Μοιάζει πολύ κουλ και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμαστεί ένα ποτήρι μπύρας.
Κι αν αναρωτιέστε γιατί το μπαρ δεν κάνει αυτή την προετοιμασία από πριν, να σας πούμε ότι το πλύσιμο με απορρυπαντικά μπορεί να έχει αφήσει υπολείμματα, οπότε έτσι απομακρύνονται. Επίσης απομακρύνει τη σκόνη που μπορεί να έχει κολλήσει στο ποτήρι όσο μένει αχρησιμοποίητο.
Στην ουσία, όμως, αυτός ο νεροχύτης εξυπηρετεί έναν σπουδαιότερο σκοπό: όταν ξεπλένουμε ένα ποτήρι μπύρας γίνεται πιο γλιστερό κι έτσι μειώνεται η τριβή, καθώς η μπύρα γεμίζει το ποτήρι. Αυτό δίνει ένα πιο ουσιαστικό και καθαρό άρωμα στην επιφάνεια. Ο αφρός της μπύρας είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό, αφού μεταφέρει μια σημαντική ποσότητα των αρωμάτων της -και το να την μυρίσεις είναι η μισή χαρά!Το άλλο όφελος είναι ότι το ψέκασμα αυτό παγώνει το ποτήρι κι όπως ξέρουμε τα κρίκερ έχουν την τάση να ζεσταίνουν πρόωρα την μπύρα μας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε τον μπάρμαν να ξεπλένει το ποτήρι σας, εκτιμήστε τον διπλά γιατί σας προσφέρει μια πιο ευωδιαστή και πιο δροσερή μπύρα!

http://www.clickatlife.gr/geusi/story/81807/giati-ta-kala-mpar-psekazoun-to-potiri-mpuras-me-nero

Related Posts:

  • Εκμέκ κανταΐφι Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςΥλικά για 10 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΑναμονή 3 ώρεςΜαγείρεμα 20… Read More
  • Απλές συμβουλές για να έχουν τα παιδιά μας συναισθηματική υγεία Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας. Κάθε γονιός νοιάζεται για το παιδί του. Θέλει το καλό του. Ενδιαφέρεται να είναι υγιές και ευτυχισμένο, «να περνάει καλά». Για τους λόγους αυτούς προσέχουμε τη διατροφή του, τη μόρφωσ… Read More
  • Κοκτειλ Bloody Mary Μάθετε πώς να φτιάξετε το κοκτειλ Bloody Mary. Το πρώτο κοκτειλ Bloody Mary φτιάχτηκε στις αρχές του 1920 στο πασίγνωστο μπαρ "Harry's New York Bar" στο Παρίσι από έναν Αμερικανό μπαρτέντερ εν ονόματι "Fernand Petiot". … Read More
  • Παγωτό μαστίχα κι ανθόνερο Ένα πραγματικά υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η μαστίχα του δίνει το ξεχωριστό άρωμά του και το σαλέπι, την ιδιαίτερη, μαστιχωτή υφή του. Αν το συνδυάσετε και με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού, αγγίζετε την τελει… Read More
  • Καλαμαράκια γεμιστά με λουκάνικο, πλιγούρι και πικάντικη σάλτσα Μια ξεχωριστή συνταγή που “παντρεύει” βουνό και θάλασσα, με τα καλαμαράκια να γεμίζονται με λουκάνικα και πλιγούρι, ενώ πολύ γεύση χαρίζει στο πιάτο και η πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου