Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μουσακάς χωρίς ψήσιμο



Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνετε με τη μπίρα, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε τον κιμά στην άκρη αλλά τον διατηρείτε ζεστό.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με αλάτι και στη συνέχεια τις τηγανίζετε και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Πασπαλίζετε τις πιπεριές με αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φλούδα και να φουσκώσει. Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις βάζετε σε ένα μπολ σκεπασμένες με μεμβράνη για 10 λεπτά, τις ξεφλουδίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μια πιατέλα ένα τσέρκι ή μια φόρμα στρογγυλή χωρίς πάτο με διάμετρο περίπου 24εκ.. Κάνετε μια στρώση από πατάτες, μετά από μελιτζάνες και τέλος από πιπεριές Φλωρίνης. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και τον απλώνετε ομοιόμορφα, από πάνω στρώνετε ξανά πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.

Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.


http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%88%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

Related Posts:

  • Σοκολατένιο γιαούρτι με κεράσια Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 4 ώρες Υλικά (για 6 άτομα) 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 100 ml φρέσκο γάλα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη 350 γρ. γιαούρτι αγε… Read More
  • Ο κεφτές και τα είδη του Στη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Τουρκία η λέξη «κοφτά» εμφανίζεται παντού και σηματοδοτεί μια σειρά από παρασκευές με βάση τον αρνίσιο κιμά που πλάθεται μαζί με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο σε σχήμα κεφτέ κα… Read More
  • Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας. Εκτέλεση Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μ… Read More
  • Basil Gin Fizz Recipe Gin Fizz -50 ml τζιν-25 ml λεμόνι-1 κουταλιά ζάχαρη άχνη-σόδαΑλείφουμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με λεμόνι και το βυθίζουμε σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λεμόνι και μετά προσθέτουμε το τζιν. … Read More
  • Oι τροφές που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες Υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθάνε να φαινόμαστε πιο νέες ενισχύουν τον οργανισμό μας αλλά και το δέρμα μας. Εσπεριδοειδή, κεράσια και βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου