Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μουσακάς χωρίς ψήσιμο



Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνετε με τη μπίρα, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε τον κιμά στην άκρη αλλά τον διατηρείτε ζεστό.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με αλάτι και στη συνέχεια τις τηγανίζετε και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Πασπαλίζετε τις πιπεριές με αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φλούδα και να φουσκώσει. Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις βάζετε σε ένα μπολ σκεπασμένες με μεμβράνη για 10 λεπτά, τις ξεφλουδίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μια πιατέλα ένα τσέρκι ή μια φόρμα στρογγυλή χωρίς πάτο με διάμετρο περίπου 24εκ.. Κάνετε μια στρώση από πατάτες, μετά από μελιτζάνες και τέλος από πιπεριές Φλωρίνης. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και τον απλώνετε ομοιόμορφα, από πάνω στρώνετε ξανά πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.

Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.


http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%88%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

Related Posts:

  • Σάρον Στόουν, ετών 25 Κάποτε, πριν εκτιναχθεί στη σφαίρα της σεξουαλικά φορτισμένης μεγάλης οθόνης με το Βασικό Ένστικτο και δικαιωθεί για τις ερμηνευτικές της εκρήξεις στο αριστουργηματικό Casino, η Σάρον Στόουν ήταν ένα όμορφο, 25χρονο κορ… Read More
  • Έλληνας στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes Ένας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας βρέθηκε στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής. Πρόκειται για τον Τζιμ Ντέιβις ο οποίος βρίσκεται στην 315η θέση της λίστας Forbes και η περιουσία του φτάνε… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More
  • Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄ Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (π… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου