Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μουσακάς χωρίς ψήσιμο



Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνετε με τη μπίρα, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε τον κιμά στην άκρη αλλά τον διατηρείτε ζεστό.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με αλάτι και στη συνέχεια τις τηγανίζετε και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Πασπαλίζετε τις πιπεριές με αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φλούδα και να φουσκώσει. Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις βάζετε σε ένα μπολ σκεπασμένες με μεμβράνη για 10 λεπτά, τις ξεφλουδίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μια πιατέλα ένα τσέρκι ή μια φόρμα στρογγυλή χωρίς πάτο με διάμετρο περίπου 24εκ.. Κάνετε μια στρώση από πατάτες, μετά από μελιτζάνες και τέλος από πιπεριές Φλωρίνης. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και τον απλώνετε ομοιόμορφα, από πάνω στρώνετε ξανά πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.

Τελειώνετε τον μουσακά με την κρέμα γιαουρτιού την οποία στρώνετε ομοιόμορφα. Βγάζετε προσεχτικά το τσέρκι, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε.


http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%88%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

Related Posts:

  • Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά. Ελένη Ψυχούλη Διαδικασία Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι,… Read More
  • Tequila Sunrise Εξαιρετικά καλοκαιρινό ποτό, τόσο σε χρώμα όσο και σε δροσιά. Το Tequila Sunrise συνδυάζει τον χυμό πορτοκαλιού με τεκίλα και γρεναδίνη και θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας για την παραλία. Για να το φτιάξετε θα χρειαστε… Read More
  • Μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας Προετοιμασία: 20΄/ Ψήσιμο: 17΄  Υλικά: 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, από μπούτι και στήθος κοτόπουλου 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) 1 αυγό 150 γρ. ψωμί μπαγι… Read More
  • Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό, με μαστιχωτή αφράτη υφή σαν καϊμάκι και ξεχωριστή γεύση τριαντάφυλλο. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου Διαδικασία Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπ… Read More
  • Cuba Libre Κοκτειλ Το κοκτειλ Cuba Libre είναι ένα απλό και παράλληλα κλασικό κοκτειλ με ρούμι, κόλα και χυμό λάιμ. Το Cuba Libre κοκτειλ έγινε γνωστό κατα τη διάκεια του Αμερικανο Ισπανικού πολέμου. Υλικά Συνταγής:  60ml λευκό Ρού… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου