Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού



Θερμίδες: 
450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
  • 2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε: Ενα λευκό κρασί, φυσικά, με αρωματικό χαρακτήρα, που θα αναδείξει τον «τυρένιο» χαρακτήρα του πιάτου. Θα διάλεγα ένα ξηρό Μοσχάτο από τη Λήμνο ή τη Σάμο.


http://www.kathimerini.gr/860142/article/gastronomos/syntages/spagketi-me-skordath-saltsa-giaoyrtioy

Related Posts:

  • Ένα Σαββατοκύριακο αρκεί για να φτιαξετε τον κηπο σας Μονοπάτια στον κήπο Δημιουργήστε μονοπάτια στον κήπο σας για να δώσετε την αίσθηση ενός πάρκου. Θα χρειαστείτε μονάχα τάβλες από ξύλο (τις βρίσκετε σε ξυλουργεία ή και πολυκαταστήματα με είδη οικοδομικών υλικών) τ… Read More
  • Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού Θερμίδες: 450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 2 ml ελαιόλαδο 2 μέτρια καρότα, κατ… Read More
  • Cheesecake πεπόνι Υλικά για 10-12 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 10 λεπτάΑναμονή 3 ώρες Υλικά-250 γρ. μπισκότα τύπου digestive-80 γρ. βούτυρο λιωμένο-2 κουτ. σούπας ζάχαρηΓια την κρέμα-500 γρ. τυρί κρέμα τύπου … Read More
  • The CasaNova Cocktail -1 ½ μέρος κονιάκ-1 μέρος triple sec-1 1½ μέρος ανανά-1 σταγόνα angostura bitters-μοσχοκάρυδοTοποθετούμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε το … Read More
  • Χταποδομακαρονάδα φούρνου Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄  Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο 500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου