Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού



Θερμίδες: 
450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
  • 2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.

Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε: Ενα λευκό κρασί, φυσικά, με αρωματικό χαρακτήρα, που θα αναδείξει τον «τυρένιο» χαρακτήρα του πιάτου. Θα διάλεγα ένα ξηρό Μοσχάτο από τη Λήμνο ή τη Σάμο.


http://www.kathimerini.gr/860142/article/gastronomos/syntages/spagketi-me-skordath-saltsa-giaoyrtioy

Related Posts:

  • Αρνίσιο μπούτι ψημένο σε κρούστα αλατιού Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΑναμονή 10 + 10 λεπτάΜαγείρεμα 1 ώρα κ… Read More
  • Τράιφλ με Βaileys και μπανάνες Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GRΥλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 5 λεπτά Υλικά-300 γρ. κρέμα γά… Read More
  • Ο κεφτές και τα είδη του Στη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Τουρκία η λέξη «κοφτά» εμφανίζεται παντού και σηματοδοτεί μια σειρά από παρασκευές με βάση τον αρνίσιο κιμά που πλάθεται μαζί με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο σε σχήμα κεφτέ κα… Read More
  • Παγωτό λεμόνι της Νάπολης Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WWW.STUDIOM.gr Υλικά για 4-6 άτομαΠροετοιμασία 25 λεπτάΑναμονή 1 ώρα (ή 12)Μαγείρεμα 1… Read More
  • Burger με κιμά από μοσχαρίσιο μαριναρισμένο κρέας Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling: MIMCE.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Προετοιμασία 15 λεπτάΑναμονή 2 ώρεςΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά για 4 άτομα Υλικά Για το burger-750 γρ. μοσχαρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου