Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 25 λεπτά Mαγείρεμα 10 λεπτά
Yλικά-500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο (ξαλμυρισμένο)
-1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια -3 αβγά -150 γρ. τριμμένο κρίθινο παξιμάδι -200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο) -220 ml ανθρακούχο νερό -Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι -Λάδι για το τηγάνισμα |
Bράζουμε τον μπακαλιάρο σε φαρδιά κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό μαζί με το κομμένο στα τέσσερα κρεμμύδι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τον μπακαλιάρο (αφού πρώτα τον έχουμε ψιλοκόψει) και αναμειγνύουμε. Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ούτε να διαλύεται όταν το πλάθουμε. Προσέχουμε το αλάτι, γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσίσουν. Συνοδεύουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη σάλτσα από ντομάτες με κρεμμύδι, ελαιόλαδο και βασιλικό ψιλοκομμένο.
Tips: Oι κεφτέδες μπακαλιάρου ταιριάζουν ωραία και με μία σκορδαλιά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο, τον οποίο θα έχουμε πρώτα ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντάς του τρεις φορές το νερό.
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28568&subid=2&pubid=63737043
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο, τον οποίο θα έχουμε πρώτα ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντάς του τρεις φορές το νερό.
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28568&subid=2&pubid=63737043
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου