Ο Κώστας Καραμανλής μέσω “κύκλων” του δηλώνει ότι είναι εναντίον της καθιέρωσης απλής αναλογικής.Ο λόγος είναι ότι αυτό “θα οδηγήσει σε ιταλοποίηση της πολιτικής σκηνής και ακυβερνησία”.
Πρώτα απ΄ όλα αυτός ο “μπαμπούλας” της “ιταλοποίησης” που κάθε φορά χρησιμοποιούσαν όσοι δεν ήθελαν ένα “αναλογικότερο” εκλογικό νόμο έχει προ καιρού διαψευστεί από τη πραγματικότητα.Η Ιταλία έχει βεβαίως τα δικά της προβλήματα,αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τα χάλια μας! Συνεπώς να την χρησιμοποιούμε ως “αρνητικό παράδειγμα” είναι τουλάχιστον άστοχο!
Όπως γράφει το thepressroom.gr που αναδημοσιεύει από τη Real News τις “δηλώσεις κύκλων” του Κ.Καραμανλή,ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε και το επίσης χιλιοειπωμένο επιχείρημα ότι “η χώρα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ σταθερές κυβερνήσεις”!
Δεν φθάνουν όσα…πρόσφεραν τόσα χρόνια οι “σταθερές κυβερνήσεις” στη χώρα; Θέλουμε να …προσφέρουν κι άλλα; Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι οι “σταθερές κυβερνήσεις” στην Ελλάδα,δεν κυβέρνησαν αλλά λεηλάτησαν! Δεν προσέφεραν το παραμικρό.Κατέστρεψαν.Πήραν με το “έτσι θέλω” αποφάσεις πολύ κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και τελικά οδήγησαν στο ζοφερό παρόν που βιώνουμε όλοι μας.Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η πορεία της χώρας αν ο κ.Σημίτης δεν είχε τόσο σταθερή κυβέρνηση με την οποία μας έβαλε άρον,άρον στην ΟΝΕ,με τα γνωστά αποτελέσματα.Ίσως μια λιγότερο “σταθερή κυβέρνηση” να είχε καλύτερα αποτέλεσματα.Ίσως κάποιοι να αντιδρούσαν και να ζητούσαν καλύτερη διαπραγμάτευση,καλύτερους όρους ή ακόμη και μετάθεση της εισόδου της χώρας σ΄ αυτό που είχε παρουσιαστεί ως “παράδεισος” και αποδείχτηκε κόλαση.
Θα πουν πολλοί,ξανά,ότι “δεν έχουμε την κουλτούρα πολυκομματικών κυβερνήσεων”.Να την αποκτήσουμε! Όσοι θέλουν να παριστάνουν τον Ιζνογκούντ με το σύνδρομο “θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη”,μόνο και μόνο για να “γράψουν” μερικά “πρωθυπουργικά συντάξιμα” να πάνε σπίτι τους. Μήπως και παραμείνουν στο προσκήνιο όσοι έχουν έστω και στο ελάχιστο τη πρόθεση κάτι να προσφέρουν.
Δεν είμαστε ειδικοί “εκλογολόγοι”,αλλά τα επιχειρήματα περί “σταθερών κυβερνήσεων” δεν νομίζουμε ότι μπορούν πλέον να είναι πειστικά.
Θα πρέπει να επισημάνουμε βέβαια ότι όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις για τον εκλογικό νόμο,αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί πάση θυσία,είναι ότι δεν θα “διευκολύνουμε” τους διχαστικούς κύκλους της Θράκης να εισέλθουν στην ελληνική Βουλή. Οι καθοδηγούμενοι από την Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη “πολιτευτές” θα πρέπει να απμονωθούν.Αυτό από μόνο του,δεν λύνει το θέμα,αλλά δίνει χρόνο στην Αθήνα να σοβαρευτεί και να ξηλώσει όλο το “τουρκικό παρακράτος” της Θράκης. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική που θα έχει συνέπεια,συνέχεια και σοβαρότητα.Που θα στοχεύσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής,ώστε όλοι να ζήσουν καλύτερα.
http://www.militaire.gr/
http://www.militaire.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου