Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πλούσιο σορμπέ σοκολάτας



Προετοιμασία-παρασκευή: 
20΄, Αναμονή: 7½ ώρες
Υλικά (για περίπου 1.300 γρ.)
  • 750 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Διαδικασία
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς (για 1 ώρα).
Ψιλοκόβουμε τις δύο κουβερτούρες και τις λιώνουμε μαζί σε μπεν μαρί.
Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για περίπου 30 λεπτά).
Ρίχνουμε το σιρόπι στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε με το καπάκι του αν έχει ή με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Οταν περάσουν 2 ώρες, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και ξαναφρατεύουμε μετά από 2 ώρες. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Μυστικό
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται να κάνουμε τη διαδικασία του αφρατέματος. Μόλις ομογενοποιηθούν το σιρόπι με τη σοκολάτα, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.

http://www.kathimerini.gr/865697/article/gastronomos/syntages/ploysio-sormpe-sokolatas#item-comments

Related Posts:

  • Σουπιές ψητές με λαδολέμονο από το μελάνι τους Προετοιμασία: 40΄ , Ψήσιμο: 12΄ Υλικά (για 6 - 8 άτομα): περίπου 2 κιλά σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες*   ελαιόλαδο για το άλειμμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το λαδολέμονο: 2 κο… Read More
  • Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά. Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:20 Διαδικασία Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
  • Καλοκαιρινά χόρτα: βλίτα, γλιστρίδα, αλμυρίκια ΒΛΙΤΟ Παλαιότερα φύτρωνε μόνο του σε κήπους και χωράφια ανάμεσα σε κηπευτικά. Πλέον καλλιεργείται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης. Εχει έντονη και δροσερή γεύση και το συν… Read More
  • Παρφέ μαστίχας Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΥλικά125 γρ. ζάχαρη120 γρ. νερό5 κρόκοι αυγών500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας) Για τη σος:200… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου