Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πορτοκαλόπιτα



Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ φλιτζάνι νερό
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας για 8 λεπτά όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι κι ύστερα το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα δύο σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Μέσα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύετε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μίγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Λαδώνετε το ταψάκι σας, να μην είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα της ζύμης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.

Την ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τη χαράζετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφού το απορροφήσει, συνεχίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήνετε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει πριν σερβίρετε σε πιάτα. Αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή σορμπέ πορτοκάλι που της ταιριάζει πολύ.


http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-2/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου