Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Όταν η φύση έχει προβλέψει για τα πάντα Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και... πολλά φιλιά το «ελιξήριο της νεότητας»



Τα τρία συστατικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες και τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος

Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν ελάχιστοι; Οι επιστήμονες δεν... αποδέχονται την προσέγγιση της μαγείας, δηλώνουν ωστόσο ότι το πραγματικό «μαγικό φίλτρο» για τη νεότητα, υπάρχει όντως σε πολύ συγκεκριμένες τροφές και ποτά, όπως το κρασί και η σοκολάτα, αλλά και... γλυκύτατες συνήθειες, όπως το... φιλί! Αν κάποιος διαθέτει τη δυνατότητα, ή την ευκαιρία να συνδυάσει αυτά τα τρία «συστατικά», τότε όχι μόνο θα αισθάνεται νέος ή νέα, αλλά θα είναι... ξεκάθαρο στο πρόσωπό του!


Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι το φιλί προκαλεί την ενεργοποίηση «θετικών» ορμονών, μέσω των οποίων ο άνθρωπος όχι μόνο αισθάνεται πιο νέος, αλλά φαίνεται και πιο νέος, καθώς ο οργανισμός του ανανεώνει περισσότερα κύτταρα.Νέα έρευνα απέδειξε ότι ανάλογες «υπηρεσίες» προσφέρει η κατανάλωση κρασιού και σοκολάτας, πάντα με μέτρο, αν και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις. 


Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ανακάλυψαν ότι το κρασί και η σοκολάτα βοηθούν τα παλιά κύτταρα να ανανεωθούν και να αντικατασταθούν από νέα, με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό και ως εκ τούτου, να εξαφανίζονται ή έστω να περιορίζονται οι ρυτίδες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στη Βρετανία.


http://www.protothema.gr/zoi/article/730406/kokkino-krasi-sokolata-kai-polla-filia-to-elixirio-tis-neotitas/

Related Posts:

  • Το εκκλησάκι-σταυρός μέσα στο κατάλευκο Αιγαίο μας Μέσα στα βράχια της Σερίφου, ένα εκκλησάκι σε σχήμα σταυρού είναι το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας αρχιτεκτόνων ΟΡΑ. Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΡΑ (μια ανοιχτή πλατφόρμα για την αρχιτεκτονική) σχεδίασε το παρεκκλ… Read More
  • Γρανίτα γλυκολέμονου Συνταγή: Τόνυ Καβαλιέρος, Επιμέλεια- Food styling: Mime.com, Φωτογραφία: White Studio Προετοιμασία 15 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Yλικά -3 γλυκολέμονα κομμένα σε φετάκια και το ξύσμα του ενός -1 πιπερόριζα μικρή -… Read More
  • Ποια είναι η φόρμουλα για το τέλειο μπέργκερ; Ο γαλλο-κολομβιανός σεφ, Charles Michel, αποκαλύπτει τη φόρμουλα που δίνει το ιδανικό αποτέλεσμα μπέργκερ στο πιάτο κι απέχει πολύ από ένα απλό μπιφτέκι ανάμεσα σε 2 ψωμάκια, με λίγη σάλτσα και μαρούλι. Η ετοιμασία ενό… Read More
  • Οι εχθροί του κρασιού: τι να μην τρώτε όταν το πίνετε Μερικές γεύσεις αλλοιώνουν το κρασί και δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Διαβάστε ποιες είναι για να τις αποφύγετε! Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα … Read More
  • Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος της μπύρας; Ο Αλέξανδρος Σεϊντάνης του beer.gr αναλύει ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους… μπυρόβιους εκεί έξω: τη θερμοκρασία της μπύρας και πότε αυτή είναι σωστή. Με αφορμή την πληθώρα διαφορετικών ειδών που μπορεί κανείς… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου