Ηλίας Μαμαλάκης
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη φάβα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα ζεσταίνετε ελαφρά χωρίς να αφήσετε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τη φάβα. Ανακατεύετε ελαφρά να γυαλίσει η φάβα και προσθέτετε νερό τόσο να σκεπαστεί η φάβα στην κατσαρόλα και να είναι δυο δάχτυλα πιο πάνω από τη στάθμη της. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου και μέχρι να λιώσει η φάβα και να γίνει βελούδινη. Αν χρειάζεται, προσθέτετε νερό. Στο τέλος, αν θέλετε, την περνάτε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιογενής. Την αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού. Ξεπλένετε την κάππαρη από την άλμη με άφθονο κρύο νερό, τη βάζετε σε ένα μικρό μπολάκι και την περιχύνετε με το λάδι.
Κόβετε το ψωμάκι σε λεπτές φέτες, τις φρυγανίζετε ελαφρά σε προθερμασμένο φούρνο με το γκριλ ανοιχτό ίσα ίσα να ροδοκοκκινίσουν και τις αλείφετε με τη βελούδινη φάβα.
Από πάνω σκορπάτε μερικά κουμπιά κάππαρης και ελάχιστο λαδάκι. Σερβίρετε τα ψωμάκια σε δίσκο και τα συνοδεύετε με λίγο τσίπουρο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb
http://www.olivemagazine.gr/recipe/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου