Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη


Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄
Υλικά (για 4 - 5 άτομα)
  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού)
  • 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όταν ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει το άρωμά του, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτά και προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, έτσι ώστε να αρχίσει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο - λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σκορπάμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Τι πίνουμε: Βάλτε στα ποτήρια σας μια Νεμέα, τόσο στην ερυθρή όσο και στην ερυθρωπή εκδοχή της, και θα ’ναι όλοι ευχαριστημένοι.
Μυστικό: Μια άλλη παραλλαγή είναι να ανακατέψουμε 400 γρ. γιαούρτι με τη γραβιέρα και τις χυλοπίτες, να τα αδειάσουμε στο ταψί και να τα ψήσουμε για 15 λεπτά.
http://www.kathimerini.gr/869580/article/gastronomos/syntages/xylopites-gkratinarismenes-me-ntomata-kai-riganh

Related Posts:

  • Όταν η φύση έχει προβλέψει για τα πάντα Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και... πολλά φιλιά το «ελιξήριο της νεότητας» Τα τρία συστατικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες και τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν… Read More
  • Όλα τα μυστικά για οικιακή αρτοποίηση Περιβάλλεται από ιερότητα και μυστήριο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προσευχών μας και τη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Διατήρησε στη ζωή ολόκληρους λαούς και συνοδεύει το φαγητό όλων των υπολοίπων. Και δεν είναι τίπ… Read More
  • Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περιπου 30΄ Υλικά (για περίπου 12 μάφιν) 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη) 120 γρ. γάλα 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλ… Read More
  • Στον κόσμο του... τζιν Ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ δεν πήγαιναν πουθενά χωρίς το τζιν τους. Το ίδιο και η μισή Ελλάδα, ειδικά σε περίοδο καλοκαιριού. Τι είναι αυτό όμως, που κάνε… Read More
  • Γρήγορο σοφρίτο με ψαρονέφρι Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ. 10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου