Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη


Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: περίπου 15΄- 20΄
Υλικά (για 4 - 5 άτομα)
  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού)
  • 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όταν ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει το άρωμά του, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτά και προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, έτσι ώστε να αρχίσει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο - λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σκορπάμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Τι πίνουμε: Βάλτε στα ποτήρια σας μια Νεμέα, τόσο στην ερυθρή όσο και στην ερυθρωπή εκδοχή της, και θα ’ναι όλοι ευχαριστημένοι.
Μυστικό: Μια άλλη παραλλαγή είναι να ανακατέψουμε 400 γρ. γιαούρτι με τη γραβιέρα και τις χυλοπίτες, να τα αδειάσουμε στο ταψί και να τα ψήσουμε για 15 λεπτά.
http://www.kathimerini.gr/869580/article/gastronomos/syntages/xylopites-gkratinarismenes-me-ntomata-kai-riganh

Related Posts:

  • ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Απαράμιλλη ιδέα για να σερβίρετε τον εαυτό σας ή τους φίλους σας το πιο δροσερό κοκτέηλ του καλοκαιριού. Υλικά για 4 κοκτέηλ 20 φύλλα δυόσμο 4 λεπτές φέτες καρούζι, χωρίς τα κουκούτσια 4 σφηνάκια ρούμι ½ φλυτζάνι σι… Read More
  • Τηγάνισμα: Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για λόγους υγείας Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα. Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορ… Read More
  • Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα Υλικά για 8-10 άτομα Προετοιμασία 20 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Υλικά -1/2 κιλό κρέμα γάλακτος -8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη -1 βανίλια -8 αβγά -1½ φλιτζάνι αμύγδαλα -1½ φλιτζάνι ζάχαρη Eκτέλεση Ζεσταίνουμε… Read More
  • Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:20' Έτοιμο σε:50' … Read More
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:40' Έτοι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου