Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν



Δύσκολο / Προετοιμασία: 
15΄, Τηγάνισμα: 8΄ - 10΄  
Υλικά (για 4 τεμάχια):
  • 8 εσκαλόπ από χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά, σαν σνίτσελ)
  • 4 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι
  • 8 λεπτές φέτες κασέρι Ξάνθης (το βρίσκουμε στην Αθήνα στον Αραπιάν, στο κρεοπωλείο Δέκα και στο Μπακάλικο Αμφιλοχία. Στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα στα σούπερ μάρκετ Μασούτη. Αν δεν βρούμε, βάζουμε άλλο κασέρι της αρεσκείας μας, όπως Σοχού, Βόλου, Μυτιλήνης κ.λπ.)
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Παίρνουμε ένα εσκαλόπ και βάζουμε επάνω του μία φέτα κασέρι, έπειτα μία φέτα ζαμπόν και έπειτα ξανά κασέρι.

Τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα κομμάτι εσκαλόπ, σαν «σάντουιτς», προσέχοντας να μην εξέχει το τυρί ή το ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα επίπεδο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Βουτάμε προσεκτικά το «σάντουιτς» που φτιάξαμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Προσέχουμε να κλείσει καλά, αλλιώς θα «χάσουμε» το τυρί στο τηγάνισμα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να επαναλάβουμε το πανάρισμα ακόμη μία φορά, χωρίς να το περάσουμε ξανά από το αλεύρι.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα (αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το τηγάνισμα). Προσθέτουμε περίπου 600 ml ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε μέσα ένα-ένα τα cordon bleu με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, για να μη διαλυθούν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Το λάδι του τηγανιού θα πρέπει να σκεπάζει το cordon bleu, ώστε να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να το γυρίσουμε.

Μόλις περάσουν περίπου 8 - 10 λεπτά και η φρυγανιά έχει ροδίσει, αφαιρούμε τα cordon bleu με μια τρυπητή σπάτουλα και τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν για μερικά δευτερόλεπτα.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Related Posts:

  • Strawberry Full Moon κοκτέιλ Το Κοκτειλ Μοχιτο Φραουλα είναι μια παραλλαγή του πολύ γνωστού παραδοσιακού Κουβανέζικου κοκτειλ Mojito. Η φραουλα δίνει στο κοκτειλ Mojito μια ιδιαίτερα καλοκαιρινή γεύση και οπτική.Υλικά Συνταγής:  60 ml ρούμι1… Read More
  • Popsicles με γιαούρτι και φράουλες 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 10 Μερίδα/ες 1 Βαθμός Δυσκολίας Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φρ… Read More
  • Κοκτειλ Full Moon Πολυ παγο , Μια μιση δοση πορτοκαλι curacao και μιαμιση δοση αμαρετο ,σερβιρουμε με ισιο καλαμακι Recipe 1 1/2 ounce orange curacao 1 1/2 ounce amaretto Fill a glass with ice. Pour both ingredients into it, and… Read More
  • Cocktail Manhattan Το Cocktail Manhattan είναι ένα cocktail που φτιάχνεται με whiskey, γλυκό vermouth και Angostura Bitters.Είναι ένα κλασσικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του whiskey, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το κλασσικό whiskey με πάγ… Read More
  • Blue Moon Cocktail Συστατικά 1/4 cup βόκτα 1/4 cup Blue Curacao 2 κουταλιές σiρόπι Βανίλια 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλιά Cointreau Εκτέλεση Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά.Το Blue Moon είναι ένα εύ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου