Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι




Υλικά για
 10 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.)
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα
-κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη
-1/2 λίτρο νερό
-1 ξυλάκι κανέλα
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
-1½ λίτρο γάλα πλήρες
-3 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-160 γρ. κορν φλάουρ
-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα μαστίχας ή 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-4 αβγά
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. σαντιγί
-κανέλα σε σκόνη
-φιστίκια Αιγίνης
EκτέλεσηΑφρατεύουμε το κανταΐφι (το «ξαίνουμε») έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20x30 εκ. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, τα φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά (εκτός από το βούτυρο και τα αβγά), μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αμέσως, ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε με την κρύα κρέμα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα.

Related Posts:

  • Παέγια με θαλασσινά και λουκάνικο Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ισπανικό παραδοσιακό πιάτο είναι από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως και θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε με τα χεράκια σας! Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος … Read More
  • Παραθαλάσσιες λιγούρες; Το κολύμπι στη θάλασσα, ως γνωστόν, ανοίγει την όρεξη και λίγο ο πλανόδιος με τους λουκουμάδες, λίγο τα cocktails από το beach bar, λίγο τα μπισκότα που κουβαλάμε στην τσάντα για μια ώρα ανάγκης, η κατάσταση μπορεί να ξε… Read More
  • Καλωσήρθατε στο γυάλινο σπίτι γύρω από το δέντρο Στην ερώτηση τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να κόβουμε τα δέντρα κι αντί γι' αυτό χτίζαμε σπίτια γύρω τους, η απάντηση του Καζάκου αρχιτέκτονα Αϊμπέκ Αλμάσοφ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. "Πριν δυο χρόνια, σχεδίασα … Read More
  • Αρνίσιο μπούτι ψητό στα κάρβουνα με σάλτσα μαιντανού Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 15 λεπτάΑναμονή 2 μέρες (μαρινάρισμα)Μαγείρεμα 25 λεπτά Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένοΓια τη μαρινάδα-2 κεσεδάκια γιαούρτι-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο-1 κρεμμύδι ψιλοκομμέ… Read More
  • Όλοι οι λόγοι που τα καλοκαιρινά φρούτα είναι... θησαυρός! Ποια είναι τα οφέλη τους, πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε, σύμφωνα με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Ευγενία Παπαδήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το καλοκαίρι η όρεξή σας μειώνεται&n… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου