Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και κρουτόν




Προετοιμασία:
 περίπου 40΄ Μαγείρεμα: 6΄- 7΄
 
Υλικά για 6 - 8 άτομα:

  • τα φύλλα από 3 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
  • 250 γρ. ψωμί χωριάτικο, με την κόρα, σε μικρούς κύβους
  • 4 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 70 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 25 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία: 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, και το αφαιρούμε.



Ρίχνουμε το ψωμί και σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.

Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, σκορπίζουμε τα κρουτόν, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Related Posts:

  • Χταποδομακαρονάδα φούρνου Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄  Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο 500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας… Read More
  • Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού Θερμίδες: 450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 2 ml ελαιόλαδο 2 μέτρια καρότα, κατ… Read More
  • Πλούσιο σορμπέ σοκολάτας Προετοιμασία-παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 7½ ώρες Υλικά (για περίπου 1.300 γρ.) 750 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. κουβερτούρα 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Διαδικασία Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε… Read More
  • Κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο: 30΄, Τηγάνισμα: 20΄ - 30΄ συνολικά Υλικά (για 35 - 40 κεφτέδες)Για τους κεφτέδες 100 ml λευκό ξηρό κρασί 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμ… Read More
  • Cheesecake πεπόνι Υλικά για 10-12 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 10 λεπτάΑναμονή 3 ώρες Υλικά-250 γρ. μπισκότα τύπου digestive-80 γρ. βούτυρο λιωμένο-2 κουτ. σούπας ζάχαρηΓια την κρέμα-500 γρ. τυρί κρέμα τύπου … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου