Η έμπνευση για το υποβρύχιο οινοποιείο Edivo Vina, που βρίσκεται κοντά στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ήρθε στους ιδιοκτήτες του πριν 12 χρόνια, όταν έλαβαν ως δώρο ένα μπουκάλι κρασί, που είχε πάνω του μέρη από αρχαίους αμφορείς.
Κάπως έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι ανάλογο, το οποίο όμως θα γινόταν με φυσικό τρόπο και δεν θα αποτελούσε απλά τεχνητό διακοσμητικό.Η ιστορία ξεκίνησε περί το 2011, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο κρασί του οινοποιείου.
Μέχρι το 2013 οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει αρκετή έρευνα σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη χερσόνησο του Pelješac, ώστε να μπορέσουν στις αρχές του 2014 να “βυθίσουν” το πρώτο κρασί.
Τελικά αποφάσισαν να βάζουν γυάλινα μπουκάλια των 0,75L σε πήλινο αμφορέα, τον οποίο στη συνέχεια να τοποθετούν στη θάλασσα και να αφήνουν για δύο περίπου χρόνια.
Ο βυθός, απ’ ό,τι φαίνεται, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να ωριμάσει το κρασί, χάρη στη θερμοκρασία που επικρατεί εκεί και στην απόλυτη ησυχία που τον χαρακτηρίζει.
Η ιστορία ξεκίνησε περί το 2011, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο κρασί του οινοποιείου.
Μέχρι το 2013 οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει αρκετή έρευνα σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη χερσόνησο του Pelješac, ώστε να μπορέσουν στις αρχές του 2014 να “βυθίσουν” το πρώτο κρασί.
Τελικά αποφάσισαν να βάζουν γυάλινα μπουκάλια των 0,75L σε πήλινο αμφορέα, τον οποίο στη συνέχεια να τοποθετούν στη θάλασσα και να αφήνουν για δύο περίπου χρόνια.
Ο βυθός, απ’ ό,τι φαίνεται, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να ωριμάσει το κρασί, χάρη στη θερμοκρασία που επικρατεί εκεί και στην απόλυτη ησυχία που τον χαρακτηρίζει.
http://www.olivemagazine.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου