Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες
Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
- 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία:
Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.
Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.
http://www.kathimerini.gr/851567/article/gastronomos/syntages/moys-sokolata-me-arwma-lemonioy
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου