Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού



Προετοιμασία:
 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες
 
Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
  • 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες  
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία: 

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.  Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά.  Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις.  Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. 
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Related Posts:

  • Σάρον Στόουν, ετών 25 Κάποτε, πριν εκτιναχθεί στη σφαίρα της σεξουαλικά φορτισμένης μεγάλης οθόνης με το Βασικό Ένστικτο και δικαιωθεί για τις ερμηνευτικές της εκρήξεις στο αριστουργηματικό Casino, η Σάρον Στόουν ήταν ένα όμορφο, 25χρονο κορ… Read More
  • Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες  Υλικά για 3 - 4 μερίδες: 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες   ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο 200 γρ. κρέμα γάλακ… Read More
  • Έλληνας στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes Ένας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας βρέθηκε στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής. Πρόκειται για τον Τζιμ Ντέιβις ο οποίος βρίσκεται στην 315η θέση της λίστας Forbes και η περιουσία του φτάνε… Read More
  • Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά. Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:20 Διαδικασία Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο… Read More
  • Πένες φούρνου με φινόκιο, μπέικον και κονιάκ Οι πένες, τα ριγκατόνι και όλα τα μικρόσχημα ζυμαρικά με τρύπες ή με ρίγες γίνονται νοστιμότατα στο φούρνο, καθώς η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά «κολλάνε» πάνω τους και αναμειγνύονται καλύτερα. Προετοιμασία: 15΄,&… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου