Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού



Προετοιμασία:
 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες
 
Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
  • 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες  
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία: 

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.  Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά.  Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις.  Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. 
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Related Posts:

  • Χταποδομακαρονάδα φούρνου Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄  Υλικά για 4 - 6 άτομα: 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο 500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας… Read More
  • Cheesecake πεπόνι Υλικά για 10-12 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 10 λεπτάΑναμονή 3 ώρες Υλικά-250 γρ. μπισκότα τύπου digestive-80 γρ. βούτυρο λιωμένο-2 κουτ. σούπας ζάχαρηΓια την κρέμα-500 γρ. τυρί κρέμα τύπου … Read More
  • Μουσακάς χωρίς ψήσιμο Διαδικασία Ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμ… Read More
  • Κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο: 30΄, Τηγάνισμα: 20΄ - 30΄ συνολικά Υλικά (για 35 - 40 κεφτέδες)Για τους κεφτέδες 100 ml λευκό ξηρό κρασί 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμ… Read More
  • Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού Θερμίδες: 450 η μερίδα / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά σπαγκέτι 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 2 ml ελαιόλαδο 2 μέτρια καρότα, κατ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου