Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. με τον μήνα



Τ
η δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα, για ένα τρίμηνο ή έως το τέλος του έτους, καταβάλλοντας τέλη αναλογικά με τους μήνες κυκλοφορίας συν ένα πρόστιμο θα έχουν οι πολίτες σύμφωνα με διάταξη που προωθείται στη Βουλή. Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους:
• για ένα μήνα, καταβάλλοντας τα τέλη που αντιστοιχούν στο όχημά τους για 2/12 των ετήσιων τελών.
• για τρεις μήνες, καταβάλλοντας τα τέλη που αντιστοιχούν σε 4/12 των ετήσιων τελών.
• για τους υπόλοιπους μήνες ως το τέλους του έτους, προσαυξημένα κατά 2/12 των ετήσιων τελών.
Η ανάληψη των πινακίδων, θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αρθούν από την «ακινησία» όσο το δυνατόν περισσότερα από τα περίπου 750.000 αυτοκίνητα και να αντλήσει πρόσθετα έσοδα. Πάντως όσοι πραγματοποιούν άρση ακινησίας έστω και για ένα μήνα θα επιβαρυνθούν με τεκμήριο διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης ανάλογα με τους μήνες που θα έχουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.
Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα όχημα 4.500 κυβικών εκατοστών, μοντέλο του 2007, ο οποίος καταβάλλει σήμερα 1.380 ευρώ ετήσια τέλη, θα μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας καταβάλλοντας 230 ευρώ για έναν μήνα. Αντίστοιχα, για να μπορεί να κυκλοφορεί για τρεις μήνες, θα πρέπει να καταβάλει 460 ευρώ. Τέλος, εάν παραλάβει τις πινακίδες την 1η Ιουλίου του 2016 θα πρέπει να καταβάλει 920 ευρώ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113990339

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου