Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Δεν είναι άθεοι είναι απλά ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ



Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει στο Θεό, στο Βούδα, στον Μωάμεθ, στη… Λίβερπουλ, στη Ρεάλ, στον Έρωτα, στον Άη Βασίλη, στη φιλία ή πουθενά. Αναφαίρετο.
AdTech Ad
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να μετατρέπει σε Τσικνοπέμπτη ή να γλεντάει τη Μεγάλη Παρασκευή, φαντάζομαι ότι ακόμη και οι πραγματικά άθεοι αντιλαμβάνονται πως η απόσταση είναι όχι απλά μεγάλη αλλά χαώδης. 
Όχι γιατί το επιβάλλει κάποια θρησκεία αλλά από σεβασμό στον συνάνθρωπο σου. Κι αυτό φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να είναι προαιρετικό αλλά καθήκον. 
Είναι δικαίωμα σου να θεωρείς αυτό που κάνουν-με οι Χριστιανοί αυτές τις μέρες, τη Νηστεία, την προσευχή και εν τέλει αυτή τη διαδικασία περισυλλογής, μια χαζομάρα και μισή αλλά από τη στιγμή που-θαρρώ- δεν σε πειράζει κανείς και πολύ περισσότερο δεν σε υποχρεώνει να το πράξεις,  αν μη τι άλλο οφείλεις να το σεβαστείς. 

Να σεβαστείς ότι υπάρχει κόσμος που νιώθει την ανάγκη να περάσει μαζί με τον Χριστό τα Πάθη του, τούτες τις μέρες, να «σταυρωθεί» τη Μεγάλη Πέμπτη, να θρηνήσει τη Μεγάλη Παρασκευή και να Αναστηθεί το Μεγάλο Σάββατο.Στο φινάλε, όπως μας έχει καταντήσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και όλοι αυτοί που βαράνε αλύπητα αξίες όπως η θρησκεία, η πατρίδα και η φαμίλια, μια εβδομάδα το χρόνο παλεύουμε με τα μέσα μας για να ζήσουμε όπως μας δίδαξε αυτός ο μουσάτος που πέρασε από’δω χάμω πριν από 2000 και κάτι χρόνια… 
Αυτός που δεν πείραξε κανέναν αλλά του φορτώσαμε όλες τις αμαρτίες του κόσμου και τον τιμωρήσαμε παραδειγματικά επειδή είπε «Αγαπάτε αλλήλους». 
Για να τελειώνουμε: 
Αυτοί που θέλουν να στήσουν… Τσικνοπέμπτη τη Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι άθεοι. 
Είναι απλά καραγκιόζηδες. Τύποι που ψάχνουν να βρουν τρόπο για να πάρουν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας.
 Και θα το πάρουν αφού το σύστημα θέλει ακριβώς τέτοιες κινήσεις για να γκρεμίσει ότι κρατάει εδώ και αιώνες την Ελλάδα όρθια… 
Μην τους δίνετε σημασία. Θα περάσει κι αυτό. Όπως πέρασαν τόσα και τόσα άλλα…




http://www.onsports.gr/Opinion/Nikos-Syrigos/item/528327-Den-einai-atheoi-einai-apla-KARAGKIOZiDES

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου