Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΚΡΙΣΗ -Η Ρωσία αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική



Η Ρωσία προχώρησε σε άμεση απογείωση μαχητικού της αεροσκάφους, προκειμένου ν' αναχαιτιστεί αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο προσέγγιζε στη συνοριακή γραμμή της στη Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στη Μόσχα.
Απαντώντας στις καταγγελίες της αμερικανικής πλευράς ότι η αναχαίτιση του αμερικανικού μαχητικού ήταν επικίνδυνη, το ρωσικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι όλες οι πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, γίνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα αμερικανικά μαχητικά είτε θα πρέπει να σταματήσουν τις πτήσεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, είτε θα πρέπει να φέρουν ειδικές συσκευές για την αναγνώρισή τους.
Τι υποστηρίζουν οι δυο πλευρές
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι προχώρησε στην αναχαίτιση ενός αμερικανικού αεροσκάφους που πλησίαζε τη ρωσική συνοριακή γραμμή στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς το αμερικανικό αεροσκάφος είχε θέσει εκτός λειτουργίας την ειδική συσκευή μετάδοσης ηλεκτρονικού σήματος (transponder) που είναι απαραίτητη για την αναγνώρισή του από άλλα αεροσκάφη.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο, όταν αναχαιτίστηκε από ρωσικό μαχητικό SU-27 κατά τρόπο «μη ασφαλή και μη επαγγελματικό».
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων, πραγματοποιώντας ελιγμό αυτό-περιστροφής (barrel roll).«Όλες οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για τη χρήση του εναέριου χώρου» τόνισε σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να συνεχίσει: «Η αμερικανική αεροπορία έχει δύο επιλογές, είτε να μην πετάει κοντά στα σύνορά μας είτε να έχει σε λειτουργία της απαραίτητες συσκευές για την αναγνώριση των αεροσκαφών της».

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/h_rosia_anaxaitise_amerikaniko_aeroskafos_pano_apo_ti_baltiki-64369282/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου