Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑΚάποιοι στρέφονται εναντίον του συμπατριώτη μας εκείνου που επένδυσε στην Ελλάδα και κάνουν την πάπια, σαν δειλά υποκείμενα, για όσους έβγαλαν όλο το χρήμα της Ελλάδας στο εξωτερικό και μας πτώχευσαν.

Προσέξτε τι γίνεται εδώ. Ηδονίζονται κάποιοι γιατί βγαίνουν έστω ακριβά σπίτια στον πλειστηριασμό, με
το προπαγανδιστικό σύνθημα «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Κατ’ αρχήν κανείς μας δεν γνωρίζει εάν αυτός ο άνθρωπος που δανείστηκε και πήρε ένα μεγάλο σπίτι, δεν βρέθηκε μετά σε οικονομική αδυναμία εξ αιτίας της χρεοκοπίας του κράτους. Δεν έχασε δηλαδή τη δουλειά του ή την επιχείρησή του…

Έπειτα αυτός πήρε δανεικά και αγόρασε σπίτι στην πατρίδα του. Έριξε δηλαδή τα χρήματα του δανείου και προφανώς και δικά του μέσα στην ελληνική αγορά, από τα οποία χρήματα έφαγαν ένα σωρό επαγγέλματα και επαγγελματίες, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω των φόρων αγοράς κ.λ.π. Αυτόν λοιπόν τον καταδικάζουμε και ηδονιζόμαστε που χάνει και το σπίτι του ή οτιδήποτε άλλο που επένδυσε στην πατρίδα του.

Αντίθετα έναν άλλο που πήρε δάνεια εκατομμυρίων και τα έβγαλε στο εξωτερικό, σε γερμανικά ομόλογα ή σε εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους κ.λ.π., δεν τον αγγίζουμε. Δεν μιλάμε καν γι’ αυτόν, σαν κάτι που δεν μας αφορά, αν και είναι αυτός ακριβώς η αιτία της χρεοκοπίας μας. Είναι αυτός που προκάλεσε την κρίση και τώρα την επιτείνει επίτηδες, προκειμένου να έρθει και να μας αγοράσει όλους, ακόμα και τα ίδια μας τα σώματα για ένα κομμάτι ψωμί. Και είναι ακόμα αυτός που δεν αφήνει τη χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα, αλλά την σέρνει σε μια κυλιόμενη ανεπίσημη χρεοκοπία, γιατί στην πρώτη περίπτωση, οι δανειστές της Ελλάδας θα του κατάσχουν τα χρήματα όπου έχει στο εξωτερικό, ως χρήματα ελληνικών συμφερόντων. Εξαθλιωνόμαστε λοιπόν όλοι εμείς για να γλιτώσει αυτός τα «νόμιμα κλοπιμαία» του και αντίθετα ηδονιζόμαστε που χάνει εκείνος που επένδυσε στην πατρίδα μας.

Πρέπει να είμαστε όλοι για τα μπάζα, ακόμα και όσοι διαφωνούμε αλλά σιωπούμε.

Μου φαίνεται ότι δεν έχουμε πλέον γιατριά. Η παρακμή μας παρασύρει όλους μαζί της και ηδονιζόμαστε που κάποιοι πέφτουν πιο γρήγορα. Αλλά έρχεται η σειρά όλων μας. Κανείς δεν θα γλιτώσει εκτός και αν συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα τι ακριβώς μας κάνουν.http://hassapis-peter.blogspot.gr/2017/12/blog-post_87.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου