Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εξυπηρετήσεις στον Ερντογάν



Ηξερε
 τι έκανε ο τύποις πρόεδρος αλλά στην ουσία νεοσουλτάνος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ζητούσε επίμονα από την κυβέρνηση και να επισκεφτεί τη χώρα μας και να πάει στη Θράκη για να μιλήσει σε φιλικό προς εκείνον ακροατήριο αλλά και για να δώσει εντολές στους «δικούς» του, οι οποίοι ασχολούνται με την ευόδωση του σχεδίου του σταδιακού εκτουρκισμού της περιοχής. Η επίσκεψη, πλέον, φαίνεται ότι έχει αποδώσει καρπούς.
Ο Ερντογάν βρήκε μερικά ευήκοα ώτα στην ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη. Δηλαδή, ό,τι αξίωσε με το γνώριμο προκλητικό ύφος του ο Ερντογάν ο κ. Γαβρόγλου το παρουσίασε ως αναγκαιότητα της εσωτερικής πολιτικής ζωής!
Η «δημοκρατία» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γαβρόγλου σε πρωτοσέλιδό της προδοσία και την όλη συζήτηση για εκλογή μουφτήδων τοποθέτηση βόμβας στη Θράκη από την κυβέρνηση. Η διατύπωση είναι έντονη, αλλά ακριβέστατη. Οποιος πολιτικός εμφανίζει τις αξιώσεις της Τουρκίας ως «λογική επιλογή» για τη χώρα και όποιος ευνοεί την προώθηση πολιτικών που προωθούν τον τουρκικό επεκτατισμό σε βάρος της πατρίδας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά.
Η οικονομική δυσπραγία, η ύφεση και οι δείκτες της ανεργίας μπορούν κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν και η κατάσταση σε αυτούς τους τομείς να βελτιωθεί εμφανώς, σε βαθμό που να το αντιλαμβάνονται και να το παραδέχονται και οι πλέον κακόπιστοι. Ομως, κάθε φορά που γίνεται υποχώρηση ή σημειώνεται ήττα σε εθνικό επίπεδο, τότε η ζημιά δύσκολα επανορθώνεται.
Τραγικά παραδείγματα των ανωτέρω είναι η ακμαία ελληνική παρουσία στη Μικρά Ασία, ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, η Ιμβρος, η Τένεδος, ο Πόντος, τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, οπουδήποτε το εθνικό κέντρο δεν μπόρεσε να επιβάλλει στον Τούρκο αντίπαλο τη θέληση του έθνους μας.
Δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, που έχει τόσο βαριές ιστορικές αποσκευές, να τις εμπιστεύεται σε πολιτικούς σαν τον Γαβρόγλου, που κάνουν εξυπηρετήσεις στον Ερντογάν.



http://www.dimokratianews.gr/content/81187/exypiretiseis-ston-erntogan

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου