Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Σπάει οριστικά τους δεσμούς με Αμερικανούς ο Ερντογάν; Απίστευτη επίθεση σε Τραμπ-ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ





DECEMBER 21, 2017


“Κύριε Τραμπ δεν μπορείτε να αγοράσετε την δημοκρατική βούληση της Τουρκίας με δολάρια”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο πριν από την ψηφοφορία που θα γίνει στα Ηνωμένα Έθνη για την Ιερουσαλήμ.


Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος απευθύνθηκε σε όλο τον κόσμο καλώντας τον να μην πουλήσει ποτέ την δημοκρατική του βούληση για δολάρια. “Υπάρχει ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη.
Υπάρχει προσπάθεια να κάνουν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα.
Τί κάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ;
Εκτοξεύει απειλές.
Τί λένε για την Αμερική; Λίκνο της δημοκρατίας.
Το λίκνο της δημοκρατίας αναζητεί βουλήσεις στον κόσμο να τις αγοράσει με δολάρια.
Κύριε Τραμπ, την δημοκρατική βούληση της Τουρκίας δεν μπορείτε να την αγοράσετε.
 Η απόφασή μας είναι καθαρή.
 Απευθύνομαι και σε όλο τον κόσμο.
Προσέξτε, μην πουλάτε ποτέ την δημοκρατική σας βούληση για μερικά δολάρια. Τα δολάρια φεύγουν, η πουλημένη βούληση δεν φεύγει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και ευχήθηκε σήμερα οι ΗΠΑ να μην πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν και να πάρουν ένα μάθημα από όλο τον κόσμο.

“Ελπίζουμε οι Αμερικανοί να μην πάρουν σήμερα την απόφαση που επιθυμούν και όλος ο κόσμος να τους δώσει ένα καλό μάθημα”, είπε ο λάβρος σουλτάνος.

O Ερντογάν, χθες, είχε επίσης μιλήσει και πάλι για την Ιερουσαλήμ: “Κάθε σταγόνα αίματος που το έθνος μας χύνει για την υπεράσπιση των αγίων τόπων για χάρη του Αλλάχ και στη μνήμη του προφήτη μας είναι τιμή και δίξα για μας και θα μας οδηγήσει στην σωτηρία στην άλλη ζωή.

Βέβαια κάποιοι αξιωματούχοι κάποιων χωρών δεν ξέρουν ούτε από ιστορία, ούτε από διπλωματική ευγένεια, αλλά δεν μπορούν να σκιάσουν την αδελφοσύνη μας με τους αραβικούς λαούς. «Καλώ ολόκληρο τον κόσμο: μην ξεπουλήσετε τη (δημοκρατική) βούλησή σας για μια χούφτα δολάρια.

Τα δολάρια θα επιστρέψουν, όμως μια βούληση που έχει εξαγορασθεί ποτέ δεν θα επιστρέψει» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.

Χθες Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διακόψει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στις χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου απόφασης. «Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας, θα εξοικονομήσουμε πολλά (χρήματα), μας είναι αδιάφορο» είπε ο μεγιστάνας. «Σήμερα, το “λίκνο της δημοκρατίας” αναζητεί πρόθυμους που θα πουληθούν για τα δολάρια. Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε τη δημοκρατική βούληση της Τουρκίας έναντι δολαρίων.

 Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η ευχή μου είναι ότι (οι ΗΠΑ) δεν θα πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Αναμένω ο κόσμος να δώσει ένα καλό μάθημα στην Αμερική, αυτό ελπίζω» συνέχε ο Ερντογάν.


ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
21/12/2017
15:59 hurriyetdailynews yenisafak.com


http://mignatiou.com/2017/12/spai-oristika-tous-desmous-me-ipa-o-erntogan-apistefti-epithesi-se-tramp-ipa-gia-ierousalim/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου