Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Εκτιμήσεις ότι η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις αφίξεις μεταναστών στην Ε.Ε.



Προειδοποίηση ότι η ταχεία υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να τριπλασιάσει τον αριθμό των μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2100 απηύθυναν επιστήμονες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τον ιστότοπο Euractive.
Βάσει μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Science, η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αποτελέσει μια ακόμα απειλή που θα ωθεί τους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο στο εξωτερικό.
Η έκθεση εξέτασε τις μεταναστευτικές τάσεις αυτού του αιώνα, πριν από το μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα το 2015 που προκλήθηκε από τον εμφύλιο στη Συρία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αιτήσεις ασύλου στην Ε.Ε. από 103 χώρες κατέγραψαν αξιοσημείωτη άνοδο την περίοδο 2000-2014. Εκτιμάται, ακόμη, ότι οι αιτήσεις θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 1,01 εκατομμύρια ετησίως έως το 2100, από 351.000 τα έτη 2000-2014.
Πάντως, αρκετοί επιστήμονες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί με τα ευρήματα της μελέτης. «Οι μέχρι στιγμής διαπιστώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην μετανάστευση είναι ακόμα αρκετά αδύναμες», δήλωσε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Sussex, Jan Selby.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου