Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη - 19 τραυματίεςΤ
ουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους στην οδό (Flinders St) στη Μελβούρνη, σε μία περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πολυσύχναστη στις 16:40 (τοπική ώρα). Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Δεκατρείς άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία της πολιτείας της Βικτόρια ανακοίνωσε τη σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου, ενός Suzuki SUV, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός, και συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 19.Η αστυνομία δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο που να διευκρινίζει εάν η κίνηση του αυτοκινήτου προς το πλήθος ήταν σκόπιμη ή όχι.


Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News Australia, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας περιλαμβάνεται στους σοβαρά τραυματίες.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.http://www.tanea.gr/news/world/article/5499370/aystralia-aytokinhto-epese-panw-se-pezoys-sth-melboyrnh/#1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου