Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Στην Αθήνα το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών




Η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Συνέδριο αυτό αποτελεί, διεθνώς, το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες.

Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.



Τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην ελληνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.Το Συνέδριο αυτό αποτελεί, διεθνώς, το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης.

Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην ελληνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.


http://www.naftemporiki.gr/story/1305370/stin-athina-to-85o-pagkosmio-sunedrio-bibliothikon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου