Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Όχι άλλο »εξορθολογισμό» στα δημοτικά τέλη






Την ώρα που σε άλλους νοικοκυρεμένους δήμους (Νέο Ηράκλειο Αττικής) προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις (10%) των τελών ύδρευσης για όλα τα σπίτια, στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (7%), στα τέλη για
 τις υπόγειες αποθήκες σπιτιών (50%), στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων (12%) ,











στον δήμο Ωρωπού γίνονται αυξήσεις για να πληρωθούν, εκτός των άλλων και οι διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης 
(σχεδόν τα μισά κυβικά που χρεώνει η ΕΥΔΑΠ χάνονται στους δρόμους και στα βουνά ,αλλά πληρώνονται από τους δημότες), οι απ’ευθείας αναθέσεις των αντλητικών συγκροτημάτων και οι διαγραφές νερού.

Επίσης αφήνει αμετάβλητα τα τέλη καθαριότητας, ενώ θα μπορούσε να κάνει μειώσεις, για να μπορεί να προχωρήσει στην ανάθεση (μετά τον διαγωνισμό που έγινε) σε εργολάβο της αποκομιδής απορριμάτων, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του δήμου (και με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων) επαρκεί ώστε να γίνεται η αποκομιδή.
Τον Νοέμβριο του 2015 η δημοτική αρχή του κ.Ρούσση αποφάσισε μια τεράστια αύξηση(κατά της οποίας είχαμε καταθέσει ένσταση στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής) στα τιμολόγια ύδρευσης από 01.01.2016, την οποία ο κ.Ρούσσης ονόμασε »εξορθολογισμό».
Ο λογαριασμός αυτού του »εξορθολογισμού» έρχεται σήμερα στο σπίτι του δημότη Ωρωπού και πλέον όλοι αντιλαμβάνονται την καινούρια έννοια της λέξης.
Η αύξηση από το 1 λεπτό ,στα 55 λεπτά από το πρώτο κυβικό νερού (5.500 %) βαπτίστηκε »εξορθολογισμός.
Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, ο δήμος Ωρωπού αντί να βρεθεί δίπλα στους δημότες και τους επαγγελματίες που με κόπο συντηρούν τις επιχειρήσεις τους, βρίσκεται απέναντί τους.
Ο μόνος εξορθολογισμός που χρειάζεται ο δήμος Ωρωπού, είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών και των απ’ευθείας αναθέσεων ώστε να μπορούν να γίνουν μειώσεις τελών και φόρων, να υπάρξει παροχή κινήτρων για επενδύσεις και να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική στις ευπαθείς ομάδες που παραμένει σε επίπεδο »ελεημοσύνης».


Σίγουρα με τις μειώσεις αυτές δεν θα σωθεί ο οικογενειακός προυπολογισμός, είναι όμως υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας και να νοικοκυρέψουμε τον δήμο μας.

Το γραφείο τύπου της »Δυναμικής Πολιτείας»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου