Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Το στοιχειωμένο υπαίθριο Cinema στη Μαλακάσα από τη δεκαετία του ’80Ο χρόνος στην Μαλακάσα Αττικής έχει σταματήσει και ένας drive-in Κινηματογράφος μας ταξιδεύει στο παρελθόν σε μια τάση που γιγαντώθηκε στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα τη δεκαετία 70 & 80 
Απολαύστε μια πτήση πάνω από το Drive -in Σίνεμα στη Μαλακάσα Αττικής, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.


Τι είναι όμως Drive in Σινεμά; Μια τάση που ήρθε από την Αμερική και έγινε μόδα και στην Ελλάδα τις δεκαετίες του '70 & '80. Σταδιακά εγκαταλείφθηκε από τα μέσα του '80 λόγω της εμφάνισης της βιντεοκασέτας. 
Σ' αυτά τα σινεμά έβλεπες ταινία από το κάθισμα, τη ζεστασιά και την ιδιωτικότητα του αυτοκινήτου σου. Όλα τα αυτοκίνητα πάρκαραν σε χώρους μπροστά από τη "μεγάλη οθόνη" και η προβολή ξεκινούσε.
Σταδιακά ξεκίνησαν να προβάλλουν  ταινίες δεύτερης κατηγορίας, κάτι που δεν προσέλκυε μεγάλο αριθμού κοινού ενώ στην συνέχεια  οι ταινίες που επέλεγαν ήταν αυστηρώς ερωτικού περιεχομένου , με αποτέλεσμά σήμερα , οι περισσότεροι να τα θυμούνται σαν κινηματογράφους του πορνό .

Οι πιο γνωστοί κινηματογράφοι ήταν το «creta drive», το «drive in» στην Αμμουδάρα καθώς και αυτό στην Μαλακάσα που βλέπετε στο βίντεο, το οποίο λειτούργησε μόλις 3 χρόνια , από το 1977 έως το 1980.
Σήμερα παρόλο που ο χώρος εκεί είναι άδειος και παραμελημένος, κατορθώνει να μεταφέρει  στους ταξιδιώτες τις αναμνήσεις και το άρωμα μιας άλλης εποχής.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/stoiheiomeno-ypaithrio-cinema-sti-malakasa-apo-ti-dekaetia-toy-80#ixzz51VJO7l2n

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου