Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στον Έβρο λόγω απελευθέρωσης μεγάλης ποσότητας νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας



Σε επιφυλακή βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, καθώς -όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας- απελευθερώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού από τα φράγματα της γειτονικής χώρας.
Ειδικότερα στον ποταμό Έβρο αναμένεται να εισέλθουν πάνω από 658 κυβικά μέτρα (κ.μ.)/δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, στον ποταμό Άρδα άνω των 300 κ.μ./δλτ, από την 1η έως και την 3η Δεκέμβρη και στον ποταμό Τούντζα πάνω από 63 κ.μ. /δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς, «εφόσον ισχύουν οι ποσότητες νερού που δίνει η βουλγαρική πλευρά και δεδομένου ότι ο ποταμός Έβρος από τα 1.000 κ.μ/δλτ και μετά δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, οι προαναφερθείσες ποσότητες προστιθέμενες στα νερά των δικών μας λεκανών απορροής δύνανται να ξεπεράσουν τα 1.000 κ.μ./δλτ». 
«Εφόσον αυτό συμβεί θα αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Ουσιαστικά πρόκειται για υπερχείλιση και προφανώς η Βουλγαρία έχει γεμάτα τα φράγματά της», συμπλήρωσε ο κ. Χουβαρδάς.
Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου