Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΩΡΩΠΟΣ - «Πολιτικό Χαρακίρι!»




Τα μαύρα σύννεφα συνεχίζουν να πυκνώνουν στην παράταξη «Πρώτα ο Δημότης» του κ.Ρούση.
Η διαπιστωμένη πλέον ανικανότητα των «έμπειρων αυτοδιοικητικών» να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα του Δήμου, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον, οι αποχωρήσεις ικανών στελεχών συνοδευόμενες από σοβαρές καταγγελίες, οι συχνές επισκέψεις Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που διερευνούν για παράνομες ενέργειες, η παραπομπή σε δίκη αντιδημάρχου με σοβαρές κατηγορίες, οι κλήσεις για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα, που σύμφωνα με πληροφορίες, έρχονται μέσα στην εβδομάδα, έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής Ρούση.
Την τελευταία εβδομάδα τα πράγματα έγιναν τραγικά για τον κ.Ρούση και την παράταξη του.
Ξεκίνησε με την φαρσοκωμωδία της ανεξαρτητοποίησης για 3 ώρες του δημοτικού συμβούλου κ.Σταύρου Γιάννη με βαριές κατηγορίες, τον οποίο όμως ο κ.Ρούσης χρησιμοποιώντας την μέθοδο της «αυτοαπαξίωσης», υποχρέωσε σε αναδίπλωση με νέα επιστολή μετά από «ώριμη σκέψη», αναδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο την ύπαρξη δυνατών αλληλεξαρτήσεων και συνεχίστηκε με το πολιτικό «Χαρακίρι» του προέδρου του ΝΠΔΔ πολιτισμού κ.Τόλια Μιχάλη, ο οποίος περήφανος για την ενέργειά του να χρησιμοποιήσει εικονικό τιμολόγιο, το ανακοίνωσε περιχαρής στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα προβλήματα όμως του κ.Ρούση δεν τελειώνουν με το πολιτικό «Χαρακίρι» του κ. Τόλια.
Η ενέργειά του αυτή συμπαρασύρει και άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του σε δύσβατα μονοπάτια.
Ευθύνες μεγάλες προκύπτουν για αυτούς που γνωρίζοντας την εικονικότητα του τιμολογίου ψήφισαν την εξόφλησή του, είτε στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ευθύνες επίσης μεγάλες υπάρχουν στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Θεοδώρου ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τόλια, έχει εκδόσει το τιμολόγιο, όπως επίσης υπάρχουν και στην επιτροπή παραλαβής έργων και προμηθειών του νομικού προσώπου ,εάν έχουν υπογράψει «παραλαβή» των υλικών.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές έως εφιαλτικό κλίμα για τον κ. Ρούση το «ΕΜΜΙΣΘΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ» της δημοτικής αρχής προσπαθεί να αντεπιτεθεί στις «ύαινες», όπως αποκαλεί, αυτούς που ανέδειξαν την παράνομη αυτή πράξη και δεν την άφησαν να «κρυφτεί κάτω από το χαλάκι».
Επιτίθεται σε αυτούς που δεν επιτρέπουν άλλη ασυδοσία, σε αυτούς που επιζητούν την νομιμότητα και την διαφάνεια, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους σταματήσει, πότε με απειλές και πότε με βρισιές χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Αξίζει να σημειώσουμε κλείνοντας πως τα δύσκολα για την δημοτική αρχή και των συν αυτώ ξεκινούν τώρα!!!
Ανάμεσα σε όλα αυτά, ήρθε στη σκέψη μας η φράση του Ουίνστον Τσώρτιλ : «Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Ίσως είναι το τέλος της αρχής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου