Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Εχει «Ε9» το κράτος;



Η Βουλή χθες ασχολήθηκε με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και τα δεκάδες ακίνητά του, τα οποία έχουν δωρίσει σε αυτό οι Ελληνες της Βενετίας. Δεν είναι άσκοπη μια εκτενής συζήτηση για ένα ελληνικό ερευνητικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας και μπορεί να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

Ωστόσο
, πριν από αυτό η Βουλή θα έπρεπε να έχει υποχρεώσει τα υπουργεία να δώσουν λογαριασμό στον ελληνικό λαό για όλα τα ακίνητα τα οποία έχει στην κατοχή του το Ελληνικό Δημόσιο. 

Πόσα
 είναι, πόσα χρειάζονται συντήρηση και επισκευή, πόσα έχουν δοθεί ατελώς σε διάφορα ιδρύματα, πόσα εκμεταλλεύεται το Δημόσιο και αντί τίνος μισθώματος. Αυτό απασχολεί τους φορολογούμενους πολίτες, από τους οποίους καθημερινά το αδηφάγο Δημόσιο ζητά το υστέρημά τους για να λειτουργήσει η δυσκίνητη γραφειοκρατική μηχανή που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τον λαό. 

Για παράδειγμα
, το υπουργείο Πολιτισμού έχει μια σειρά από ακίνητα σε εξαιρετικά προνομιούχες περιοχές της πατρίδας μας, των οποίων η... μοίρα αγνοείται από τους πολλούς. 

Επειδή
 βρισκόμαστε σε εποχές που δεν περισσεύει ούτε σεντ, αυτή η αδιαφάνεια και η «απλοχεριά» των υπουργών πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να έχει αναλάβει τον ρόλο του δωρητή ακινήτων σε ιδρύματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός από τους εργαζομένους σε αυτά και μια δράκα ματαιόδοξων τέως παραγόντων του δημόσιου βίου, που θέλουν να κάνουν εντύπωση ιδιοποιούμενοι πόρους του λαού. 

Ούτε
 είναι επιτρεπτό να αφήνονται κτίρια μεγάλης αξίας να ρημάζουν και να γίνονται κρησφύγετα παραβατικών και παράγκες, δυσώδεις αποικίες μικροβίων...

Επίσης,
 αν έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι το Δημόσιο απώλεσε πόρους από τη μη αξιοποίηση ή από μη σύννομη παραχώρηση κρατικών ακινήτων σε ιδιώτες ή ιδρύματα ή ΜΚΟ, πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη και να υποχρεώσει όσους διαχειρίστηκαν κακώς την κρατική περιουσία αλλά και τους τζαμπατζήδες να πληρώσουν.



http://www.dimokratianews.gr/content/80649/ehei-e9-kratos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου