Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Και οι Χιώτες διαδηλώνουν στην Αθήνα για το μεταναστευτικό


Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής - Συστρατεύονται στο πλευρό των κατοίκων της Λέσβου - Την ίδια οδό θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νησιά αναφέρει ο δήμαρχος Χίου

Την απόφαση να συστρατευθεί με τη γειτονική Λέσβο, συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση της Τρίτης 5ης Δεκεμβρίου έξω από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έλαβε ο Δήμος Χίου, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων για το μεταναστευτικό.


Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς την ίδια οδό θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νησιά, που θα δώσουν ραντεβού έξω από το γραφείο του Γιάννη Μουζάλα στις 13:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Από το βήμα της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος κάλεσε τους Χιώτες της Αττικής σε μαζική συμμετοχή ώστε να ασκηθεί πίεση για την αποσυμφόρηση του νησιού.
«Έχω έρθει σε επαφή με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων της Αττικής. Όσοι περισσότεροι Χιώτες συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερο είναι το μήνυμα που θα δοθεί. Και το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και όσους το έχουν μέσα στην καρδιά τους», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: Politischios.gr


http://www.protothema.gr/greece/article/736189/kai-oi-hiotes-diadilonoun-stin-athina-gia-to-metanasteutiko/


Με ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής απειλεί ο δήμαρχος Χίου


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις από το προσφυγικό στα νησιά, που διοργανώνει ο δήμος Λέσβου για την ερχόμενη Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πάρουν μέρος κάτοικοι της Χίου.
Την απόφαση για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, κύριο αίτημα της οποίας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της Χίου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ζητήθηκε και η συνδρομή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι Χιώτες της Αττικής.
Ο δήμαρχος απείλησε με ασφαλιστικά μέτρα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι εργασίες επέκτασης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί και «σε συνέχεια των νομικών μέτρων που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο».
Πηγή: ΑΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου