Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ερντογάν



Πρόσκληση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αποδέχθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ.Κοτζιάς: «Ο Ερντογάν είναι καλοδεχούμενος. Ο κ. Παυλόπουλος τον περιμένει με μεγάλη χαρά». Απομένει ωστόσο να οριστούν ημερομηνίες.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα διμερή ζητήματα κατά την επίσκεψη του έλληνα υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα περαιτέρω βήματα στο Κυπριακό πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά.
H διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο και η πρόσκληση του Προέδρου της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου, που μετέφερε στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο Νίκος Κοτζιάς ήταν οι πρώτες ανακοινώσεις στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών (Κοτζιά και Τσαβούσογλου) μετά την συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα.
Και το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως ανακοίνωσε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου ο κ. Τσαβούσογλου, διευκρινίζοντας πως συζητήθηκαν τα βήματα που μπορούν να γίνουν. Φυσικά μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι στο χθεσινό δείπνο συζήτησαν το Κυπριακό. «Μαζί με τον Νίκο Κοτζιά διεξήγαμε διαπραγματεύσεις για 11 μέρες στο Κραν Μοντάνα, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Από πλευράς Τουρκίας θέλω να πω ότι τόσο η ‘ΤΔΒΚ’ όσο και η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας παίξαμε έναν εποικοδομητικό ρόλο και επιδείξαμε στάση με στόχο τη λύση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Στο τέλος ποια βήματα θα κάνουμε - άλλωστε συχνά συναντιόμαστε με τον Νίκο Κοτζιά, κάνουμε και ανεπίσημες συναντήσεις- τι θα γίνει και τι βήματα θα κάνουμε και πότε. Τελικά μια λύση στο Κυπριακό είναι για όλους ωφέλιμη». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα περαιτέρω βήματα στο Κυπριακό πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά.


https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/179346/erxetai-stin-ellada-o-erntogan

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου