Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ:Απέλαση Ιμάμη και υπόπτων για τρομοκρατία


«Τις τελευταίες ώρες αποφασίστηκαν άλλες δύο απελάσεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση από την Ιταλία», έκανε γνωστό  ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο. Παράλληλα, χθες απελάθηκε από την Ιταλία ένας ιμάμης 51 ετών. 

Σύμφωνα με τον Τύπο, την τελευταία περίοδο, στα κηρύγματά του στην πόλη Βιτσέντσα, στη βορειοανατολική Ιταλία, ο ιμάμης χρησιμοποιούσε ακραίους, άκρως ανησυχητικούς, τόνους. 
Ο κ. Αλφάνο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εξήγησε ότι ο κατάλογος των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων» που μπορεί να πληγούν από τρομοκρατικές επιθέσεις, αναθεωρείται συνεχώς, σε στενή συνεργασία με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αλλαγές που προκύπτουν. 

Τέλος, αξιωματούχοι των καραμπινιέρων, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, τόνισαν ότι «κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει, σε αυτήν τη φάση, ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο» και γι’ αυτόν τον λόγο «χρειάζεται διαρκής εφαρμογή της στρατηγικής πρόληψης και συνεχής συλλογή χρήσιμων πληροφοριών».
ΠΗΓΗ: Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης, ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου