Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Νεες αφιξεις αλλα και Προβλήματα στο Κέντρο Προσφύγων στα Οινόφυτα


Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αρχή για τα οξυμένα προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Προσφύγων στα Οινόφυτα πραγματοποίησε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Τανάγρας με επικεφαλής τον Δήμο Θεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Βασίλη Περγαλιά συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι ίδιοι οι πρόσφυγες με αντιπροσωπεία τους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε υπόμνημα με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην αποκομιδή των σκουπιδιών, τη σταθερή και επαρκή ποσότητα νερού, τους χώρους υγιεινής, τη παροχής φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τα στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να παρθούν
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι καθυστερήσεις που υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν αρκετά ζητήματα. Βέβαια, τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και μήνες και οξύνονται κάθε μέρα καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες στο κέντρο.


http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/104668/parastasi-diamartyrias-gia-ta-provlimata-sto-kentro-prosfygon-sta


Στους επιβάτες «επιστρέφεται» ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά



Προς χρήση του επιβατικού κοινού παραδόθηκε και το τελευταίο τμήμα του λιμανιού στον Πειραιά, όπου μέχρι πρόσφατα διέμεναν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, οι περισσότεροι αναχώρησαν για προορισμούς της επιλογής τους, ενώ 50 άτομα μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και 18 στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε δομές φιλοξενίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.ert.gr/stous-epivates-epistrefete-olokliro-to-limani-tou-pirea/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου