Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αγιοι Απόστολοι Καλάμου: Η Ριβιέρα της Αττικής



Καλοκαίρι και το Gazzetta Weekend Journal προτείνει μία κοντινή απόδραση από την Αθήνα, στους Αγίους Απόστολους Καλάμου, που τα συνδυάζουν όλα.
Επιμέλεια: Δήμος Μπουλούκος



Μο
λις 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα και σε λιγότερη από μία ώρα βρίσκονται οι Αγιοι Απόστολοι, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και αποτελεί ιδανικό τόπο για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, αλλά και για διακοπές περισσότερων ημερών.


Φτάνοντας στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων, αριστερά ο δρόμος οδηγεί στον Ωρωπό περνώντας από αρκετούς ακόμα συνοικισμούς και δεξιά στην Αγκώνα, το καλύτερο μέρος για να κολυμπήσεις στην περιοχή.

Ολο το μήκος της ακτής έχει βότσαλα, όμως, στην Αγκώνα η άμμος αρχίζει αμέσως με το μπαίνεις στο νερό, ενώ στο τέρμα της το Agona Beach Club συγκεντρώνει το νεαρόκοσμο της ευρύτερης περιοχής αλλά και όσους νιώθουν νέοι, από το πρωϊ με καφέδες και μπιτς βόλει, ως το βράδυ με ποτά και μουσική, ρεμβάζοντας προς την απέναντι Εύβοια.


Το κρυμμένο μυστικό των Αγίων Αποστόλων για μπάνιο, είναι η Λιμνιώνα, ένας κόλπος συνεχίζοντας μετά την Αγκώνα αρκετά προστατευμένος από τους αέρηδες και αρκετά πιο ήσυχος τις καθημερινές.



Οι Αγιοι Απόστολοι έγιναν γνωστοί από τα μέσα της δεκαετίας του ΄'80 χάρη στο μυθικό Aleko, το μπαρ που έκανε την περιοχή για πολλά καλοκαίρια να θυμίζει... Μύκονο λόγω των διάσημων που έρχονταν από την Αθήνα για να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εκτόξευσαν τα αδέρφια Σπύρος και Παναγιώτης Πέππας.

 Ο Αlekos συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο δίνοντας έμφαση και σε βραδιές με Live εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.Εδώ και κάποια χρόνια, έχει το «αδερφάκι» του, το Alekos Roz Beach Cafe, ένα καφέ - μπαρ στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων με όμορφες ξαπλώστρες στην παραλία.



To νέο talk of the town είναι το Αgora Cocktail Bar & Restaurant του Νίκου Κοντούλη με υπέροχα κοκτέιλ, ψαγμένη μουσική, καλό φαγητό και τις ωραιότερες φάτσες της περιοχής!
Σταθερή αξία και το Fame με έμφαση στις πιο νεαρές ηλικίες.



Οσον αφορά στο φαγητό οι επιλογές είναι πολλές, για όλα τα γούστα και βαλάντια. Για ψάρι ξεχωρίζουν ο Γιαννακός, ο Μπάτης και το Στέκι, όλα στην παραλία, εξαιρετικό ιταλικό είναι το 
Da Michele στο Πανόραμα, για σουβλάκι στον Διονύση και στη Γωνιά του Θόδωρα ενώ το Oscar είναι το all time classic για καφέ, πίτσα, μακαρονάδες!
Αξιόλογες ταβέρνες είναι η Αγκώνα και οι Λεμονιές μετά την Αγία Μαρίνα, ενώ το new entry είναι το «Ωρα για φαγάκι» με τα καλύτερα μαγειρευτά της περιοχής. Και τις καλύτερες κρέπες τις φτιάχνει το Cafe Del Mar με υπέροχη θέα στις ψαρόβαρκες από το πιο όμορφο μπαλκόνι της περιοχής!
Οι Αγιοι Απόστολοι έχουν και δύο θερινά σινεμά, τη Μαριάννα και τη Γοργόνα, με το δεύτερο μάλιστα να φιλοξενεί παραστάσεις και παιδικά θέατρα, έχει δύο ξενοδοχεία, το Hotel Kalamos και το Dolphins, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και μακράν, το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα της Αττικής...




Υ. Γ. Μην φύγετε από την περιοχή εάν δεν δοκιμάσετε τις περίφημες τυρόπιτες Καλάμου. Αναμφίβολα οι καλύτερες του κόσμου...



Υ.Γ.ΙΙ  Για τους μελλόνυμφους και όσους ετοιμάζονται να βαφτίσουν δεν υπάρχει ομορφότερο εκκλησάκι από την Αγία Μαρίνα δίπλα στη θάλασσα. Υπέροχη πραγματικά τοποθεσία...






http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/959207/agioi-apostoloi-kalamoy-i-riviera-tis-attikis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου