Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνεργασία Amazon - βρετανικής κυβέρνησης για δοκιμές drones για παραδόσεις δεμάτων



Τον γύρο των βρετανικών και μη ΜΜΕ κάνει η είδηση της συμφωνίας μεταξύ της Amazon και της βρετανικής κυβέρνησης για δοκιμές μικρών drones για παράδοση δεμάτων σε πελάτες.
Η μεγαλύτερη εταιρεία online retail του κόσμου, που έχει παρουσιάσει σχέδια χρήσης drones για παραγγελίες ως το 2017, ανακοίνωσε ότι μια διακυβερνητική ομάδα με τη στήριξη της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της έχει δώσει τις απαραίτητες άδειες για να αρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Amazon είχε αποκαλύψει ένα βίντεο όπου επιδεικνυόταν πώς ένα μη επανδρωμένο drone θα μπορούσε να παραδώσει πακέτα, με την αφήγηση του πρώην παρουσιαστή του Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μακροπρόθεσμα θα καταστεί εφικτή η παράδοση μικρών δεμάτων στα σπίτια των πελατών μέσα σε 30 λεπτά από την παραγγελία online.
Όπως σημειώνει το BBC, η Amazon πληρώνει για το όλο πρόγραμμα, με τις δοκιμές να επικεντρώνονται στο πώς τα drones θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια εκτός οπτικού πεδίου του χειριστή (οι παρόντες κανόνες υπαγορεύουν πως ο χειριστής θα πρέπει να έχει συνέχεια το drone στο οπτικό του πεδίο), το πώς είναι δυνατή η κατασκευή ενός drone που δεν θα πέφτει πάνω σε εμπόδια (μέσω ειδικών αισθητήρων), και το αν είναι δυνατή η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα επιτρέπει σε έναν χειριστή να επιβλέπει πολλά drones.
Σύμφωνα με το BBC, δοκιμάζονται διάφορα συστήματα, αλλά το πλέον επιτυχημένο μέχρι τώρα φαίνεται να είναι ένα μηχάνημα που είναι μισό αεροπλάνο και μισό ελικόπτερο, το οποίο μπορεί να πετά στα 80 χλμ/ ώρα, σε απόσταση 16 χλμ από τη βάση του, σε ύψος 100 μέτρων. Όταν φτάνει στον προορισμό του, προσγειώνεται σε ειδική βάση που ο πελάτης βάζει στον χώρο του, έτσι ώστε τα δέματα να παραδίδονται με ασφάλεια. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι εργάζεται επίσης πάνω σε μεθόδους που καθιστούν το μηχάνημα πιο αθόρυβο και υποστηρίζει πως δεν θα διαθέτει κάμερες, αλλά μόνο αισθητήρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου