Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι ΗΠΑ «υποφέρουν» από το οπιοειδές που σκότωσε τον Prince



«Διαστάσεις επιδημίας» 
φαίνεται πως λαμβάνει στην Αμερική η χρήση του οπιοειδούς το οποίο προκάλεσε τον θάνατο του πρίγκιπα της pop, Prince. 

Το συνθετικό οπιοειδές, φαιντανύλη, 
είναι έως και 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη, και 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. 

Για δεκαετίες χρησιμοποιείτο στα νοσοκομεία έχοντας την μορφή δερματικού επιθέματος και παστίλιας για την ανακούφιση από τους πολύ ισχυρούς πόνους. 

Τώρα όμως, η ουσία αυτή κυκλοφορεί στο παράνομο εμπόριο σε μια τέτοια μορφή που, ακόμα και αν ληφθεί μια πολύ μικρή ποσότητα αυτής, ο χρήστης κινδυνεύει να πεθάνει. 

«Τους τελευταίους 18 μήνες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς παράνομα εργαστήρια στην Κίνα εργάζονται προκειμένου να βρουν τον τρόπο να δημιουργούν μεγάλες ποσότητες αυτού του ναρκωτικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου επιβολής του Νόμου για τα Ναρκωτικά, Ράστι Πέιν. 

Μεξικανικά καρτέλ το αγοράζουν σε τιμής χονδρικής και στη συνέχεια το «σπρώχνουν» στο δίκτυο διακίνησης οπιούχων της χώρας. 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις βόρειες πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη, το Νιού Χάμσαιρ και η Πενσυλβάνια αλλά και στο Οχάιο, την Φλόριντα και το Κεντάκυ.

Μάλιστα όπως λέει ο κ Πέιν, η φαιντανύλη έχει αντικαταστήσει την ηρωίνη και κυκλοφορεί πολύ περισσότερο, κρούοντας τον κώδωνα της επιδημίας. 


 http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/318423/oi-ipa-upoferoun-apo-to-opioeides-pou-skotose-ton-prince/#ixzz4CZmgtQ3k 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου