Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Burger με κιμά από μοσχαρίσιο μαριναρισμένο κρέας



Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια - Food styling: MIMCE.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά
Για το burger
-750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από στήθος (χωρίς κόκαλα)
-½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-2 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
-½ κουτ. γλυκού TABASCO®
-1 κουτ. σούπας soy sauce
-1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας κάππαρη
-ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
-4 ψωμάκια για burger
Eκτέλεση
Kόβουμε το κρέας σε χοντρούς κύβους και το βάζουμε σε πλαστικό μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία τα τρίβουμε πάνω στο κρέας για αρκετή ώρα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». Mεταφέρουμε το κρέας και όλα τα συστατικά της μαρινάδας στο μίξερ με τα μαχαίρια κοπής και κόβουμε το κρέας μέχρι να γίνει λίγο πιο χοντρό από ό,τι ο κιμάς. Bγάζουμε το κομμένο κρέας από το μίξερ και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Zεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Tα μεταφέρουμε αμέσως με ταψάκι στον φούρνο και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Tην ίδια ώρα, ζεσταίνουμε και τα ψωμιά του burger. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω στο ζεστό ψωμί με κέτσαπ, μαρούλι, κίτρινο τυρί, πίκλες ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό θέλουμε.
Tips: Η αντζούγια λιωμένη μέσα στον κιμά προσδίδει ιδιαίτερο βάθος στη γεύση, όπως και το balsamico, ή ακόμη και το καραμελωμένο κρεμμύδι. Όταν ζυμώνουμε τον κιμά για τα burgers μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά τους, καλό είναι να αποφεύγουμε την πολλή ανάμειξη γιατί το μείγμα θα μας βγει σφιχτό και θα θυμίζει μπιφτέκι.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=63791657

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου