Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Negroni - το κοκτειλ της μοδας ..



Περιγραφή:

To cocktail Negroni φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920. Πρόκειται για ένα Digestive απεριτίφ cocktail το οποίο συνοδεύει καταπληκτικά ένα γεύμα και κατά τη διάρκεια του αλλά και πριν το φαγητό.
Συστατικά:
  • 20ml Τζιν
  • 20ml Campari 
  • 20ml γλυκό βερμούτ
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού twisted για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι τύπου "old fashion" ρίχνουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε το κοκτειλ με μία φέτα πορτοκάλι. Το Negroni είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Ποτήρι Σερβιρίσματος: Old Fashioned




Ιστορικά: Διεγείρει την όρεξη και γι’ αυτό είναι δημοφιλές ως απεριτίφ. Προέκυψε όταν ο Καμίλο Νεγκρόνι ζήτησε από τον Bartender Fosco Scarselli να προσθέσει τζιν στο κοκτέιλ Americano αντί για ανθρακούχο νερό στο καφέ Casoni της Φλωρεντίας. Το Campari εξουδετερώνει τη γλύκα του βερμούτ, το βερμούτ μαλακώνει τις γωνίες του Campari και το τζιν ζωγραφίζει την επίγευση των άλλων συστατικών εντονότερα. Αρχικά αντί του τζιν σερβιριζόταν με κλαμπ σόντα αλλά ο Νεγκρόνι ζήτησε να αντικατασταθεί με τζιν ώστε να γίνει λίγο πιο δυνατό και έτσι γεννήθηκε το περίφημο Νεγκρόνι. Η δημιοσιογράφος Nancy MacDonnell στη στήλη της the "Classic Guide to Being Cultured and Cool" στη εφημερίδα New York Times συγκαταλέγει το Negroni ανάμεσα στα 5 cocktail που επιβάλλεται να παραγγείλεις όταν θα διασκεδάσεις σε ένα μπαρ.
Camillo Negroni (1919)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου