Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα


Ηλίας Μαμαλάκης
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:


Μερίδες:για μια φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες


Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα βερίκοκα. Τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο βούτυρο και από τις δύο όψεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε χωρίς να τα διαλύσετε. Σβήνετε με την cachaca. Αφήνετε να εξατμιστεί και τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε το ζελέ: Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει και να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη με το ξύσμα του λάιμ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό λάιμ και το χυμό λεμονιού μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό. Προσθέτετε και το μίγμα από το ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνετε τη cachaca.

Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει έντονα το μίγμα. Προσθέτετε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αποσύρετε το ζελέ caipirinha από τη φωτιά και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το μοιράζετε σε ποτήρια. Εναλλακτικά το αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα και το παγώνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βρέχετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό και ξεφορμάρετε το ζελέ σε στρογγυλή πιατέλα. Το διακοσμείτε περιμετρικά με τα σοταρισμένα βερίκοκα και φυλλαράκια δυόσμου.

http://www.olivemagazine.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου