Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ομελέτα με ανθότυρο, ζαμπόν και βασιλικό




Υλικά για
 2 άτομα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 6 λεπτά

Υλικά-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 αβγά
-1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-1/3 φλιτζανιού γάλα
-1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
-1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
-75 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-2 κουτ. σούπας λάδι
-5-6 κλωνάρια ρόκα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τα αβγά, το βούτυρο, το γάλα και αλατοπίπερο σε μπολ. Προσθέτουμε το ανθότυρο, τον βασιλικό, το ζαμπόν και το κολοκυθάκι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετούμε και τη δεύτερη ομελέτα πάνω από την πρώτη, αφού πρώτα έχουμε απλώσει ανάμεσά τους τα κλωνάρια της ρόκας. Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε.
Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου. Φωτογραφία: STUDIOM.GR



http:/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου