Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. Γιατί φοβούνται αποσταθεροποίηση λόγω των… «Παραιτηθείτε»





Οι κυβερνητικές υποψίες για «ανατροπή» και «εκτροπή» λόγω του κινήματος «Παραιτηθείτε» που έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, που έχει ως κεντρικό στόχο την αποχώρηση της κυβέρνησης από την εξουσία, είναι αποτέλεσμα των σκέψεων που γίνονται στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.
Ο φόβος της Βενεζουέλας «στοιχειώνει» το Μαξίμου, που φοβάται πλέον την αποσταθεροποίηση, σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έχει βάλει μπροστά το αφήγημα για «Νέο Ξεκίνημα».
Οι ίδιοι κύκλοι δεν θεωρούν τυχαίες τις σφοδρές αντιδράσεις από τη ΝΔ που ζητεί από το πρωί την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του που απέδιδε στο Κίνημα «ανατροπή» και «εκτροπή»!
Ανάλογο κλίμα και στην Κουμουνδούρου που παρακολουθούν προσεκτικά τις διάφορες κινήσεις που γίνονται, χωρίς να μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους για το συλλαλητήριο. Στην πραγματικότητα περιμένουν να δουν την δυναμική που θα καταγραφεί, φοβούμενοι μία ανασύνταξη του μετώπου «Μένουμε Ευρώπη», στο περυσινό δημοψήφισμα.
Με φόντο τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που μπορεί να πυροδοτηθούν όταν γίνει αισθητός στις τσέπες των πολιτών ο βαρύς λογαριασμός των πρόσφατων μέτρων, η κυβέρνηση φοβάται ότι η «ευρωπαϊκή αντιπολίτευση» μπορεί να εμπνευστεί από τις… κινήσεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο –ακόμη και με κινήματα «κατσαρόλας».

http://www.crashonline.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου