Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ???



Ως «ανοιχτές φυλακές» χαρακτηρίζει το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μαλακάσα η «Ομάδα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες».
Οι αλληλέγγυοι καταγγέλλουν ότι «βασικό μέλημα της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η πλήρης απομόνωση και περιθωριοποίηση των προσφύγων. Οποιαδήποτε προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων αυτών, βρίσκεται μπροστά από μια πρωτοφανή μαφιόζικου τύπου καταστολή.

 Όποιος προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον "έξω κόσμο" έχει να αντιμετωπίσει μια επαίσχυντη λογική αντιποίνων από πλευράς της αρμόδιας "κυρίας" του υπουργείου και των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας (βλέπε αυθαίρετες και παράνομες απαγορεύσεις των ίδιων των προσφύγων στο στρατόπεδο από μια ώρα και μετά και φυσικά τυφλές συλλήψεις ανθρώπων, που με την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έχουν λήξει τα χαρτιά τους χωρίς καμία προοπτική ανανέωσής τους)».
Η ομάδα αλληλεγγύης καταγγέλλει ότι τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μετατρέπονται σε κλειστά, αφού «απαγορεύονται οι επισκέψεις σε αλληλέγγυους, σε δικηγόρους, σε δημοσιογράφους, σε γιατρούς, ενώ την ίδια στιγμή αλωνίζουν σε ξέφραγο αμπέλι οι διάφορες ΜΚΟ».
Οι αλληλέγγυοι τονίζουν ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω απ’ τα κέντρα γιατί επιλεκτικά συλλαμβάνονται και κινδυνεύουν με απέλαση, αφού η κυβέρνηση δεν δίνει ολιγόμηνη παράταση νομιμότητας εγγράφων.


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΝΤΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 

https://www.efsyn.gr/arthro/anoihtes-fylakes-kentro-prosfygon-sti-malakasa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου