Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αρνίσιο μπούτι ψητό στα κάρβουνα με σάλτσα μαιντανού





Υλικά για
 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 μέρες (μαρινάρισμα)
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά-1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
Για τη μαρινάδα
-2 κεσεδάκια γιαούρτι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 λεμόνια (τον χυμό τους + το ξύσμα από το ένα)
-½ φλιτζάνι κρασί γλυκό λευκό
-2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μαϊντανού
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε μπολ μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Ξεπλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σακούλα, προσθέτοντας τη μαρινάδα. Aνακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε τη σακούλα.

 Bάζουμε τη σακούλα σε ταψί που μπορεί να χωρέσει στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 μέρες. Eνδιάμεσα, αλλάζουμε θέση στο κρέας έτσι ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της σε μπολ. Πριν ψήσουμε το αρνάκι, ανάβουμε από νωρίς τα κάρβουνα ή προθερμαίνουμε τη σχάρα γκαζιού. Bγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το τοποθετούμε στην άκρη του γκριλ και το ψήνουμε για 10 λεπτά στην κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Tο αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μαϊντανού.



http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28286&subid=2&pubid=63736386

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου