Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

26 εκατ. οπιούχα χάπια προορίζονταν για τον ISIS






Τις φωτογραφίες με τα ευρήματα των διωκτικών αρχών στο κοντάινερ που κατασχέθηκε στον Πειραιά καθώς περιείχε 26 εκατομμύρια οποιούχα χάπια με προορισμό τους μαχητές τους τζιχαντιστές του ISIS, δημοσιοποιεί η Καθημερινή. 
Η κατάσχεση του φορτίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.


Σε έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα βρέθηκε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων- ναρκωτικών δισκίων που έχει γίνει στην ελληνική επικράτεια. Τα χάπια είχαν τοποθετηθεί μέσα σε 479 χαρτοκιβώτια. Το container είχε φτάσει στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Το δηλωθέν φορτίο του container όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει  για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι ελεγκτές ανέμεναν να δουν αν αλλάξει η χώρα προορισμού, πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση του φορτίου σήμερα.
Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές.


http://www.kathimerini.gr/862227/gallery/epikairothta/ellada/fwtografies-apo-ta-26-ekat-opioyxa-xapia-poy-proorizontan-gia-ton-isis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου