Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ο βοσκός, ο λύκος και οι εμπρηστές!



Το παραμύθι με το βοσκό και τον λύκο γνωστό σ΄ όλους. Πιστεύουμε και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Αν στη θέση του λύκου βάλει τους εμπρηστές θα καταλάβει ,γιατί τα όσα είπε χθες βράδυ στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για τη φωτιά στην ανατολική Αττική και για τα στοιχεία περί εμπρηστών δύσκολα πείθουν τους πολίτες…
Για εμπρηστές ακούμε δεκαετίες τώρα, σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά. Σε κάποιες περιπτώσεις προφανώς οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρηστές. Αλλά μόνο τους ακούγαμε -και τους ακούμε- και ποτέ δεν τους βλέπουμε. Για να τους δούμε πρέπει κάποιος να τους συλλάβει.

Μπορεί τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ)Πλωτάρχης του ΠΝ, Γεώργιος Μαντζούρης να έχουν βάση και να ενισχύουν τις υποψίες περί εμπρησμού.



 Ωστόσο με 84 νεκρούς μέχρι στιγμής και με μια πόλη να ‘χει σβήσει από το χάρτη, δεν αρκεί να μιλάμε για εμπρηστές. Πρέπει και να αποδειχτεί ότι υπάρχουν.
Διαφορετικά θα ΄χουμε να κάνουμε με μία ακόμη περίπτωση κυβέρνησης που τους επικαλείται για να κερδίσει χρόνο και να αμβλύνει τις επιπτώσεις μιας τραγωδίας.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, οι αμαρτίες του παρελθόντος με τις απίστευτες παρανομίες στη δόμηση που αποδείχτηκαν φονικές, η απίστευτη ένταση της πυρκαγιάς, όλα αυτά που ακούστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δεν θα αποτελέσουν ελαφρυντικά στην κρίση της κοινής γνώμης.
Το τραγικό αποτέλεσμα με την απώλεια τόσων ανθρώπων δεν επιτρέπει αναγνώριση ελαφρυντικών.

Φοβόμαστε ότι μετά από τόσο θάνατο και καταστροφή, πάλι τίποτα δεν θα μάθουμε για να μην ξαναπάθουμε. Είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει και η κομματική αντιπαράθεση που θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες να γίνει σοβαρή συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές που όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν πλέον ,αλλά μόνο σ΄ εμάς αποδεικνύονται τόσο φονικές.
https://www.militaire.gr/o-voskos-o-lykos-kai-oi-empristes-ti-prokyptei-apo-tis-kataggelies-toska-gia-tis-foties/




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου